Primar acuzat de profesori de AROGANŢĂ: “O să-i cadă mustaţa aia de Hitler”

iliuta borlesti

Primarul comunei Borleşti, Vasile Iliuţă, este efectiv desfiinţat ca manager şi ca om într-o dezbatere de pe facebook generată de un cadru didactic din Piatra Neamţ, fost director de şcoală în localitatea amintită.
Fără a-i pomeni numele (dar detaliile sunt mai presus de orice dubiu), elegant dar tranşant, profesorii şi ceilalţi internauţi angrenaţi în discuţie diseacă sec şi la obiect, cu bisturiul informaţiei şi al părerii avizate, felul în care edilul de Borleşti înţelege ce reprezintă şcoala pentru comunitate dar şi înălţimea funcţiei sale în raport cu misia celor dedicaţi făuririi de destine. Altfel spus, în raportul “obiectelor” Atitudine şi Altitudine, Vasile Iliuţă ajunge… la colţ!…

Interesul şi discuţia pentru relaţia primar – directori – cadre didactice a plecat de la o postare a userului de facebook “Ioana Roxana” (actualmente profesor învăţământ primar şi preşcolar la Şcoala 1 Piatra Neamţ). Aceasta relatează (postarea respectivă, INTEGRALĂ, la background articol) despre aroganţa receptată – din poziţia de director de şcoală la Borleşti – dinspre (deja!) celebrul primar:

ioana roxana scoala ruseni”Îmi amintesc, fără plăcere, de unul dintre primarii sub auspiciile căruia îmi desfășuram activitatea didactică și, ca director de școală, mergeam la ,,coordonatorul’’ principal de credit, cu jalba-n proțap…”
”. Dar, adevărul ăsta e: șefii mei au fost, măcar în capul meu, mai deștepți decât mine. Nu și ăsta despre care vă povestesc și care, din nefericire, face viața amară și directorilor actuali din acea zonă”
” Acum, când vrea domnia sa să numească și să ,,instaleze’’ directori, aruncând la gunoi munca unor manageri competenți, îmi amintesc fără plăcere de el”
” Mai avea și senzația că e spiritual, repetându-ne până când presimțeam momentul zilei în care urma s-o servească: <<Băi, să țineți minte de la mine! Câinele, de la măcelărie, nu pleacă!>>
*” Cu pauze dramatic construite o zicea, să se pătrundă lumea de intensitatea și morala replicii lui hamletiene”
*” Cei mai mulți dintre prietenii mei sunt angajați, au o activitate valoroasă, implicați și cu drag de carte bună. Simpli, fără farafastâcuri. Și nu se plâng, în majoritate, de lefuri sau de sistem, nici măcar de contexte. Știți ce-i deranjează? Lipsa de respect. Aroganța celor care cer ceva fără “te rog” , care-și permit orice, în virtutea dreptului c-au fost aleși… Aleși sau…culeși?”

Până acum câteva minute, 49 de internauţi dăduseră like respectivei postări. Mai pe şleau, îşi manifestaseră aprecierea pentru adevărurile spuse sau pentru atitudinea profesoarei. Ba, unii dintre ei, şi-au spus la rândul lor punctul de vedere, completând astfel portretul de manager al comunităţii făcut primarului de Ioana Roxana:

*Margareta Constantin – Cred că ne merităm soarta. Ditamai comuna nu suntem în stare să ne alegem un gospodar, înțelept , implicat și aplecat spre comunitatea din care face parte. Dar nu e timpul pierdut !!!!Se va întâmpla ce va trebui să se întâmple !!! (11 Decembrie la 20:23)
*Craivan Constantin – A facut baza sportiva la dracu cu carti,pentru cine?satul nou si drumurile au ramas rezerva naturala,daca cineva candva cu ani in urma sa impiedicat de vreo piatra,sa nu se preocupe ca o gaseste tot acolo pentru ca primarul a avut grija sa lase asa cum este ca nu cumva sa uitam drumul spre casa. (11 Decembrie la 22:40)
*Craivan Constantin – Daca am avea o garda de finanta eficienta cum este in Italia sau in alte state europene,si o politie cum trebuie ,treburile in primaria Borlesti nu vor mai fi asa. (…) Ce dracu are asta cu invatamantul, cu directorii, un depanator radiotv comanda o comuna intreaga, felicitari celor care l-au ales. (11 Decembrie la 22:46)
*Constantin Cris – Este omul care stie tot si bun la toate !!! (11 Decembrie la 22:48)
*Craivan Constantin – Intr-o zi o sa-i cada mustata aia de Hitler (11 Decembrie la 22:50)
*Margareta Constantin – Costel,Satu Nou a fost susținătorul fidel al acestei figuri anoste, care își făcea campanie denigrand pe ceilalți contracandidați. Îmi aduc bine aminte cine l-a promovat! Dar important e să nu mai repetăm greșelile din trecut. Viitorul e în mâinile voastre și pentru voi ! (12 Decembrie la 06:22)
*Emil Patriche – Maziliti-l pe nenorocit,sa rezolve problemele comunitatii si apoi sa se implice si in invatamant! (12 Decembrie la 19:17)
*Craivan Constantin – Nici o problema, timpul le rezolva pe toate.

iliuta cont fbPrimarul Iliuţă nu a dat un raspuns in dezbaterea de pe facebook. Există un cont cu numele acestuia pe reţeaua de socializare, de unde se poate afla că edilul acuzat de astfel de relaţii cu cadrele didactice a făcut saltul de la „depanator radiotv” la „A studiat la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Drept şi Administraţie Publică”.
Oricum, din acelaşi cont se deduce (dacă e real şi nu unul fake) că primarul e ocupat până peste cap cu problemele comunităţii: ultimele post[ri pe perete sunt din data de 10 martie când amicii virtuali i-au urat „La mulţi ani!” cu ocazia zilei de naştere.

 

Daniel VINCA

Background – postarea de pe facebook care a generat reacţiile de mai sus:

Îmi amintesc, fără plăcere, de unul dintre primarii sub auspiciile căruia îmi desfășuram activitatea didactică și, ca director de școală, mergeam la ,,coordonatorul’’ principal de credit, cu jalba-n proțap, atunci când se dădeau lucruri pe dolari, pe cine-i mai tare sau mai mare… unii chiar mai țin minte, o… poezie întreagă. Știu, începe prost. Dar, adevărul ăsta e: șefii mei au fost, măcar în capul meu, mai deștepți decât mine. Nu și ăsta despre care vă povestesc și care, din nefericire, face viața amară și directorilor actuali din acea zonă. Ceilalți au știut cum să mă ia, cum să mă învârtească pe degete, cum să mă încurajeze când nici Sfântul Duh n-ar mai fi dat doi bani găuriți pe mine. Dar nu așa fac cei mai mulți?:) Acum, când vrea domnia sa să numească și să ,,instaleze’’ directori, aruncând la gunoi munca unor manageri competenți, îmi amintesc fără plăcere de el. Mai avea și senzația că e spiritual, repetându-ne până când presimțeam momentul zilei în care urma s-o servească : “Băi, să țineți minte de la mine! Câinele, de la măcelărie, nu pleacă!” Cu pauze dramatic construite o zicea, să se pătrundă lumea de intensitatea și morala replicii lui hamletiene. Adevărat e că nu-mi plăcea omul. Și mai adevarat e, însă, că nu am înțeles niciodată vorba asta. Cum naiba să nu pleci de la un loc unde te simți înfiorător, numai pentru că-ți asigură o bucățică de ceva, orice? Păi, ce facem cu respectul, cu bucuria de a te duce la serviciu, ce facem cu întâmplarea fericită de-a ne revedea, altfel și mai interesant, în fiecare zi? Cum e? Auzi tu, îmi ziceam, câinele de la măcelărie nu pleacă. Sigur, dacă interpretăm, e posibil, dacă nu pui virgula unde trebuie. Câinele de la măcelarie. Îngrozitor. Refuz să mă mai gândesc la zicerea în sine și la imaginea pe care mi-o proiectează. Mă amuză, întrucâtva, dar am obiceiul ăsta imbecil de a-mi imagina lucrurile pe care le aud. Azi, însă, am înțeles. Și m-am aruncat pe hârtie și creion, să nu cumva să uit să vă spun. Vorba corectă, să știți de la mine, e “câinele nu pleacă de la dumicatură, pleacă de la aruncătură!” Așa, da! Așa e explicabil! Adică și dumicatul, dacă mi-l arunci în față, devine o jignire, o ofensă, mă îndeamnă la frondă, la apostare. Cei mai mulți dintre prietenii mei sunt angajați, au o activitate valoroasă, implicați și cu drag de carte bună. Simpli, fără farafastâcuri. Și nu se plâng, în majoritate, de lefuri sau de sistem, nici măcar de contexte. Știți ce-i deranjează? Lipsa de respect. Aroganța celor care cer ceva fără “te rog” , care-și permit orice, în virtutea dreptului c-au fost aleși… Aleși sau…culeși? Că, până la urmă, rămâne să se-nțeleagă că toată treaba stă în viteza cu care vine dumicatul. Asta și…punctul lui de aterizare! (Ioana Roxana)

Opinia de mai sus este ilustrată şi cu o fotografie (preluată în acest articol), etichetată „Şcoala Ruseni”

Nota Bene: Din postarea profesoarei respective se poate deduce că şi-a spus of-ul plecând de la un subiect publicat acum câteva zile, de vestea.net:
Primarul de Borleşti vrea să schimbe directorii de şcoli

Alte articole de presă despre binefacerile administraţiei Iliuţă la Borleşti:
Fotbal sub cabluri electrice
“Dacă bubuie sare artistul în aer”
Investiţii SF în judeţul Neamţ: Complex sportiv cum altul nu-i în ţară (Kanal D)
Se întâmplă în România: GSP a găsit un teren de fotbal construit chiar sub liniile de curent
“Trebuie să fii nebun să pui fotbaliştii să joace sub cabluri electrice”

 

Comentarii Facebook

17 thoughts on “Primar acuzat de profesori de AROGANŢĂ: “O să-i cadă mustaţa aia de Hitler”

 1. Ii stiam pe borlesteni oameni gospodari si inteligenti. Cum au putut alege asa… specimen in fruntea lor?

 2. DOMNU ZIARIST MAI SAPATI CA NU AVETI MULT SI AFLATI DE CE NU SE INTELEGE PRIMARUL CU DIRECTORII SI VREA SA-I SCHIMBE!!!!!

 3. Cred si eu ca domnul primar nu a dat curs acestor rautati de pe facebook- daca te bagi in mocirla,te mananca porcii. In plus,cei care au dat share acestui articol,au profilul privat si nu toata lumea isi poate exprima parerea; mi se pare normal ca prietenii si rudele directorasilor sa ii sustina;si eu as proceda la fel. Toata comuna stie cine e aceasta familie Constantin si cate sfori au tras ca sa ajunga in invatamnat…pana sa ajunga Margareta Constantin la Inspectoratul Scolar,nu s-a auzit de acest nume prin scolile din comuna…apoi au fost titularizati pe rand…Cristi Constantin,nevasta si feciorul. Faceti ancheta domnule ziarist sa vedeti cum au fost numiti pe posturi acesti oameni si apoi apucati-va de scris,mergeti in scoli si vedeti cu cata aroganta esti tratat daca pui o problema in discutie…asa am patit si eu cand am mers sa ii spun directorului ca un copil a fost batut de catre profesorul de matematica. La scoala Ruseni este un cuib de viespi…toti sunt rude acolo;oamenii care isi fac treaba sunt dati la o parte si pe deasupara mai sunt si batuti. Stiti de cazul profesoarei de engleza,batuta de sotia directorului in fata scolii, de fata cu elevii? Cum puteti afirma ca acest conflict se deruleaza”mai mult in afara scolii”?

  ADMIN: Nu am inteles de unde stiti dvs de ce reactioneaza sau nu dl. primar. Sunteti purtatorul lui de cuvant? Ruda? Prieten?

 4. Nu,domnule ziarist…sunt un simplu cetatean al comunei,care, spre nefericirea unora, cunoaste anumite dedesubturi ale acestui conflict…fereasca Dumnezeu sa deschida gura altii!!!!
  ADMIN: Dar deschideti, doamna, gura… De ce „Doamne fereste!”?

 5. Primarul „ales” e in conflict cu toata lumea inclusiv cu angajatii primariei pe care ii abuzeaza verbal si hartuieste xxxx.E primarul rau de gura care a promis multe in campaniile electorale si NU a facut niciodata NIMIC.Pletele rebele au disparut acum sa vedem cine reuseste sa-i rada mustata de dictator?!

 6. Nu oamenii inteligenti si gospodari l-au votat pe PLETOS „ci „prostimea” (asa ii placea sa le spuna celor care l-au ales).Problema e cand Bea prea mult recunoaste si el ca e mai rau decat maica-sa care dormea prin santuri…

 7. Domnule Vinca, din ce observ parca d-voastra aveti tot interesul sa denigrati imaginea unui om (ales totusi de catre locuitorii comunei noastre Borlesti) iar daca un cititor nu are aceeasi parere, deveniti suspicios, ba chiar mai mult intrebati daca este ruda sau prieten respective purtator de cuvant al primarului in cauza. Ar trebui totusi sa fiti impartial, sa analizati datele din toate punctele de vedere si apoi sa aruncati bolovanul spre cel care merita cu adevarat. Un simplu fapt va semnalez, lucru care poate fi probat si de catre dumneavoastra (ca sunteti implicat maxim in fenomenul facebook): de ce un lider de scoala nu este prezent la cel mai mare eveniment al institutiei pe care o reprezinta si aici amintesc de spectacolul din data de 13.12.2014, de la Galleria Mall. Va spun eu de ce?! Liderul respectiv, in persoana lui Constantin Cristinel, a ales sa participe la o sindrofie a partidului de la guvernare, respectiv PSD, ce a avut loc la TAZLAU (CASA BUNICII), pentru a obtine sustinere de la mai marii partidului in a-si pastra functia, fara de care el si familia lui nu reprezinta mai nimic in comunitate. Ca parinte al unui copil din aceasta scoala va spun ca stiu destul de bine cum se face dreptate si cat de impartial este conducatorul scolii asa ca …….. incercati sa aruncati noroiul in cine trebuie. Cititi http://www.ziare.com/piatra-neamt/stiri-actualitate/scandal-sexual-la-scoala-profesoara-de-engleza-batuta-de-sotia-directorului-5036591 si veti avea o imagine de ansamblu.

  Admin:
  veste proasta – nu sunt impartial cum ati Dvs. Dar apropo, cum masurati impartialitatea? Cu ce instrument cantariti? Pe baza propriei perceptii? Aha, m-am lamurit…
  veste buna – dar nu va obliga nimeni sa cititi ce e pe acest site. Si, in plus, nu subiectivismul jurnalistului v-a ingropat miliarde de lei din banii comunitatii borlestene in camp, la marginea satului (vezi baza sportiva si celebra scena de deasupra tevilor de gaz…)

  N.B. – toti cei pro-primar sunteti conectati la aceeasi sursa de net? 🙂 🙂 🙂 Ca daca nu e vb de un comentator care semneaza cu mai multe nume, atunci e vb de comentatori diferiti cuplati orice la acelasi calculator ori la acelasi ip de net (in aceeasi casa)…

 8. Vestita baza sportiva, precum si scena reprezinta pentru multi dintre cititori o bataie a apei in piua. Borlestenii cunosc aceste aspecte si s-a dovedit ca-si doresc in fruntea comunei un om simplu – care si-a facut campia de unul singur mergand din poarta in poarta, discutand cu oamenii, si nu impartind bani pe la crasme si carand batraneii la vot cu masinile directorilor de scoli. Incercati sa duceti discutia intr-o alta directie si nu se cade pentru un profesionist ca d-voastra.

 9. Adevarat.Primarul a batut „Campia” si a promis din poarta in poarta ca face si drege daca e ales.Un om simplu in gandire si de unul singur…

 10. D-na Georgeta oare de ce nimeni nu vorbeste de palmele aplicate de d-na prof. de engleza unui copil de la clasa pregatitoare ? Sau poate nu stiati. Eu sunt un parinte a unui elev de la Scoala Ruseni si vreau sa va spun ca proiectele desfasurate in acesta scoala sint deosebite. Nimeni nu vorbeste de ele. Colectivul de cadre didactice este unul foarte bun.

 11. DOMNULE „OVIDIU” ARE VREO LEGATURA CA DIRECTORII DIN BORLESTI SUNT SAU NU MEMBRI PSD ? E FIX PROBLEMA LOR . PROBABIL D-UL PRIMARE ESTE SUPARAT CA NU POATE NUMI EL DIRECTORII. VOCI DIN COMUNA STIU ALTCEVA …………

 12. Cand vorbiti de colectivul de cadre didactice inseamna ca o includeti si pe acesta profesoara de engleza pe care o acuzati de lovire…eu nu o cunosc personal(copilul meu nu studiaza inca engleza),insa nu am auzit vorbe urate din partea parintilor la adresa dansei

 13. Pai daca al dumneavoastra copil studiaza matematica cu un profesor de matematica si spuneti ca a si fost batut de acesta oare ma intreb si eu nu studiaza engleza ? D.na draga sau domn drag , sunteti confuza in argumente .

 14. „asa am patit si eu cand am mers sa ii spun directorului ca un copil a fost batut de catre profesorul de matematica”- deci era vorba de un copil si nu de copilul meu.Oricum domnul director sigur a luat masuri in acest sens,dovada ca inca doi elevi au fost loviti…tot de acelasi profesor,insa…na,e ruda dumnealui si e normal sa-l acopere.De-acum plec in vacanta,asa ca va doresc tuturor un Craciun linistit alaturi de familiile voastre!!! Restul sunt trecatoare! Vorba lui Badea…traim in Romania,e normal sa se intample ce se intampla!

 15. Am impresia, ca lui onor dom’ primare, nu i-a mai ramas decat ca, pe un post de tv, in direct si in reluare, sa apara descheiat la veston, cu abdomenul gol si cu o sabie d-aia nipona, de la Japonezi, sa-si faca…..Harakiri ! Am scris de la Japonezi, ca poa’ sa-si cumpere si de la Chinezi, da’ moare mai greu.

 16. MA INTREB , OARE D.NA GEOGETA O FI PLECAT CU DOMNUL OVIDIU IN CONCEDIU ?
  A TRECUT O PERIOADA IN CARE AM CUGETAT , ANALIZAT CELE SCRISE MAI SUS SI AM TRAS URMATOARELE CONCLUZII:
  * OARE D.NA GEORGETA O FI AUZIT DE ELEVI CA IRIMIA MIHAI PROF. LA COLEGIUL CARTIANU
  * MUTU GABI ABSOLVENT AL FACULTATII DE AUTOMATIZARI BUCURESTI
  * CHIRIAC CODRIN ABSOLVENT AL UNEI FACULTATI DIN IASI
  SI MULTI ALTII FORMATI DE INVATATOAREA MARGARETA CONSTANTIN.
  DOAMNA DRAGA ORI SUNTETI VENITA DE CURAND IN SATUL RUSENI ORI SUNTETI „RAUTACIOASA”, SAU POATE SUNTETI VREUN CADRU DIDACTIC LA RUSENI SI NU PUTETI IESI IN „EVIDENTA” CU CEVA SI VRETI SA IESITI IN EVIDENTA CU MIZERII ARUNCATE ASUPRA UNEI INVATATOARE CARE ARE IN SPATE GENERATII DE ELEVI FORMATE.

Lasă un răspuns