Centuristele – pe variantă, zona Lidl – Autogară MegaTravel

Şi-au făcut apariţia de vreo câteva săptămâni, pe şoseaua de Centură de la Gară. Stau în zona Lidl (Strada Bistriţei), pendulând între trotuarul din faţa Autogării MegaTravel (din colţul fostei secţii a Mecanica Ceahlăul) şi primul bloc (F 24), unde stau pe băncile din faţa scărilor.

Apar în formaţie de minim două, dar, de multe ori, sunt câte 3 sau chiar 4. Frecvent este văzut şi un tânăr cu ele (cel cu căciula clopot atârnând sau cu geaca neagră cu gluca roşie), dar, de asemenea, mai apar alţi 1-2 băieţi care stau cu ele.
Mai grav: în unele zile a fost văzut şi un copil de câţiva ani.

Şoferii profesionişti care parchează în zonă ştiu fenomenul. “Alea? Centuriste ordinare! Cum naiba de nu le vede poliţia cu ce se ocupă?”.
Drept e că o patrulă de Poliţie (Naţională? Locală?) le-a luat într-o zi la întrebări (cam în urmă cu o săptămână). Nu ştim dacă pentru activitatea reală pe care o prestează sau or fi scăpat cu o amendă pentru cerşit.

Atunci când nu fac cu mâna la şoferii de camioane, microbuze etc, fetele îşi odihnesc fizicul pe bănci şi, din când în când, hărţuiesc trecătorii. Nu se leagă de femei ci doar de copii, adolescenţi şi bărbaţi.

Apar în zonă (după cum ne-au informat oamenii care locuiesc în vecinătate) pe la prânz (rar pe la 11) şi stau la agăţat până se înserează, uneori chiar până la 10-11 noaptea.

De unde sunt? Unii spun că ar fi din Piatra Neamţ, alţii ar pune pariu că e vorba de o reţea din Roman, iar alţii nu exclud ipoteza Buhuşi-Bacău.
Preţul? Ei bine, documentarea nu a mers atât de departe… Deocamdată!…

D.V.