VIDEO Convoi militar străin, la o benzinărie din Poiana Teiului (Neamț)

Un convoi militar străin (cu militari care vorbeau limba franceză) a fost filmat sâmbătă (12 martie 2022) într-o benzinărie din comuna nemțeană Poiana Teiului. Și limba în care vorbesc militarii, și o inscripție de pe una din portiere, care pare a fi steagul Franței (albastru alb rosu) duc spre ideea că ar fi vorba de țara respectivă.

Mai mulți vorbitori de limbă franceză au spus că propozițiile spuse de militarul de la începutul filmării ar fi „Est que on refait un tour?” și „et voila” care s-ar traduce prin „mai facem o tură?” (sau „întoarcem?”) și „așa”.
După cum se observă în imagini, mașinile intră în benzinărie venind din stanga, alimentează și ies din benzinărie virând tot stânga, adică nu este exclus ca acest convoi să fi făcut un mic ocol pentru a alimenta mașinile.

Citeste si Prunc ucrainean, botezat la o biserică din Costișa-Neamț
O refugiată de 91 de ani, s-a întors din România în Ucraina! „Să mor acasă la mine!”

Nu e un convoi de tancuri sau de blindate ușoare ci de camioane și mașini de teren ceea ce poate sugera diverse variante. Fie să fie vorba de un convoi umanitar sau de sprijin, sau de un laborator de tehnică, sau de „prospectat”. Mașinile militare străine sunt însoțite de o mașină de teren inscripionată „Poliția Militară” deci de un ghid din armata română.

Sursele Vestea care ne-au remis acest videoclip spun că acest convoi s-ar fi îndreptat din Poiana Teiului spre viaduct unde nu s-a angajat în traversarea Bistriței ci a virat dreapta spre Borsec.
Iar verificitatea datei filmării este supra-confirmată de detaliul cu prețurile de pe panoul de afișaj.

D.V.
sursa video – cititor Vestea

2 thoughts on “VIDEO Convoi militar străin, la o benzinărie din Poiana Teiului (Neamț)

  1. Convoiul transporta pensiile militare,speciale si de serviciu pentru”patriotii”de 40 de ani trecuti prin atatea razboaie cu X/0,table si septica.
    Banii sunt imprumutati de la guvernul Francez pentru ca Romanica a dat FALIMENT si vor fi distribuiti ”veteranilor” de 40 de ani care s-au ”sacrificat” pentru aceasta tara aducand-o la FALIMENT.

  2. Acest convoi venea dinspre Timișești, căci acolo ne-am intersectat și noi cu el. Avem video de pe camera auto.

Comments are closed.