Conflict de interese: a votat alocarea de bani de la buget pentru lucrările pe care le efectua firma sa la o biserică

Petru GINDULESCU aANI loveşte iar în Neamţ: un comunicat emis acum câteva minute anunţă starea de conflict de interese în care s-a situat consilierul local romaşcan Petru Gândulescu care ca om de afaceri semna contractul pentru reabilitarea unei biserici iar ca ales dezbătea şi aproba proiectul prin care bani de la bugetul local susţineau investiţia.

Culmea este că banii aprobaţi de CL sunt o sumă infimă raportată la valoarea contractului parohie-firmă: adică CL a dat 15.000 de lei, contractul fiind de 2.679.840 lei. Altfel spus, pentru omul de afaceri contractul a fost unul serios, pentru consilierul care acum riscă să-şi piardă funcţia, votul discutabil a fost unul pentru… mărunţiş.

“CONFLICT DE INTERESE DE NATURĂ ADMINISTRATIVĂ / A participat la deliberarea şi adoptarea hotărârii consiliului local privind aprobarea efectuării unor cheltuieli din bugetul local, respectiv alocarea sumei de 15.000 Lei către Parohia Bisericii „Sfântul Gheorghe”, în vederea executării lucrărilor de consolidare, restaurare şi reabilitare ale bisericii, încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001, art. 75, lit. b) și e) din Legea nr. 393/2004. 
Anterior acestei hotărâri, societatea comercială în cadrul căreia deţine funcţia de administrator/asociat unic a încheiat un contract de lucrări în valoare de 2.679.840 Lei cu Parohia Sf. Gheorghe”, spune ANI.

Numele consilierului romaşcan este într-o listă de 15 aleşi locali din ţară depistaţi în situaţii de incompatibilitate sau de conflict de interese. “Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris”.  Gândulescu şi alţi 5 din cei vizaţi în această listă “nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, menţionează comunicatul Agenţiei de integritate.

Daniel VINCA

Vestea.net

 

Comentarii Facebook

One thought on “Conflict de interese: a votat alocarea de bani de la buget pentru lucrările pe care le efectua firma sa la o biserică

  1. Na ! Vrei sa te pui bine cu Dumnezeu……. si dai de dracu’ ! Oare, in cine sa mai credem ?

Lasă un răspuns