Termo-scanarea făcută de paznicii magazinelor este ILEGALĂ și NECONSTITUȚIONALĂ! Necalificații fac „triaj epidemiologic”, atributul medicilor și asistenților!

Sub privirile complice ale autorităților, la Neamț, cetățenilor li se ia temperatura la intrarea în supermarketuri de către paznici, adică de niște necalificați din punct de vedere medico-sanitar care sunt implicați absolut ilegal și aberant într-o operațiunea de „triaj epidemiologic” (după cum e definită chiar de reglementări oficiale această termo-testare).

Tot mai mulți nemțeni relatează pe net experiențele din ultimele două zile (inclusiv autorul acestui articol a trăit una, direct): paznici sau bodyguarzi de magazine (folosiți, altfel, la diverse activități, inclusiv la cărat cărucioarele în parcare, cărat marfa, făcut curățenie) au devenit pseudo-asistenți medicali, plini de importanță iau temperatura oamenilor (cu niște termometre electronice ieftine, fără a respecta distanța temporală de minim 3 minute) și strigă rezultatele în gura mare…

Cititi si Așa arată un prospect de la un termometru cu infraroșu! Câți dintre paznicii de la magazine l-au citit?

Aberația în sine are doi pași: 1.Anexa la Ordinul 24 CNSSU (privind declararea stării de alartă) și 2.aplicarea acestei termo-testări de către supermarketuri care, pentru a nu cheltui un ban în plus prin plata unor asistenți medicali calificați (și care știu că luarea unei temperaturi nu e chiar la îndemâna oricărui analfabet sau păznicărese dar și de confidențialitatea informațiilor medicale).

Mai jos, prima parte a anexei (cea cu articolul 2) și Ordinul 24 CNSSU:

 

Aberația documentului este evidentă: trajul epidemiologic nu se realizează oricum, la intrarea în instituții sau spații comerciale.

Și deși Ordinul adoptat la propunerea lui Arafat nu spune că paznicii devin brusc paramedici, în teren, pentru a nu cheltui bani în plus cu personal sanitar calificat, patronii de supermarketuri au aplicat această metodă discutabilă.
Dincolo de isteria celor care văd conspirații peste tot (5G, cipuri etc), specialiștii în medicină și în drept spun, aproape la unison, că toată această procedură este și ilegală și deloc relevantă medical.

1.Medical – frecție la picior de lemn!
Din punct de vedere medical, temperatura este un indiciu nu doar pentru Covid ci și pentru alte mii și mii de boli sau afecțiuni. O femeie aflată la ovulație are temperatura mai mare. Un cetățean cu o durere de măsele care poate avea și o infecție are tempratura mai mare. Temperatura organismului crește rusc dacă, de exemplu, intri de la 25-28 de grade de afară într/un magazin unde temperatura este de 20 de grade. sau chiar mai mică, în zona de frig…
2.Tehnic – aparate neomologate pentru uz medical!
Aparatele folosite sunt, în general, din categoria celor omologate pentru uz personal, nu medical. Un dispozitiv electronic trebuie, de asemenea, omolagat periodic (cum e și cu radarele Poliției) pentru că, în timp, poate suferi decalibrări. Mai mult, aceste aparate au, marea majoritate, în prospectul cu instrucțiuni, mențiunea unei pauze de 3-5 minute. Ori paznicii de la magazine le folosesc neconform, pe bandă rulantă…
3.Juridic! Neconstituțional și ilegal!
Cetățeanul și pacientul au o serie de drepturi prevăzute și de Constituție și de Legea Sănătății. Ori, după cum a spus deja CCR, libertățile și drepturile cetățeanului pot fi suspendate prin lege, nu prin acte normative sau administrative inferioare din punct de vedere juridic. Deci Ordinul CNSSU și Anexa nu pot deroga de la Constituție și Legea Sănătății.
Iar reglementările invocate prevăd că triajul epidemiologic este făcut de persoane calificate (nu de paznici necalificați în acest domeniu) și că informațiile medicale sunt confidențiale, nu strigate de paznici la intrarea în magazin.

Din informațiile Vestea, autoritățile din Neamț au fost deja sesizate – fie și neoficial – de aceste abuzuri comise împotriva cetățenilor. Evident că autoritățile din Neamț sunt între ciocan și nicovală. Între cetățeni și șefii lor (intelegenți!) de la București, care i-au numit pe funcții.

Cititi si Așa arată un prospect de la un termometru cu infraroșu! Câți dintre paznicii de la magazine l-au citit?

Vestea cere ferm Prefecturii Neamț, DSP, OPC și Poliției Neamț să intervină și să oprească această farsă sinistră care, sub pretextul luptei împotriva COVID, îi transformă pe niște amărâți de paznici în paramedici (fără calificare!) care realizează triaj epidemiologic și au acces abuziv la informațiile medicale ale cetățenilor, pe care le mai și strigă în gura mare!
Nu mai e vorba nici de prevenție, nici de tratament, ci de circ motivat de aiurea de un așa-zis scop nobil! Am menționat și Poliția Neamț pentru că este evident că nimeni nu a trecut în fișa de atribuții a paznicilor asemenea activități, deci vorbim de încă o ilegalitate adăugată celor care au fost menționate mai sus.
Pe bune, vă dați seama până unde a ajuns penibilitatea, de au ajuns să se mire și medicii cărora au ajuns să le ia temperatura paznicii de la magazine?

Vom reveni.

Daniel VINCA

 

13 thoughts on “Termo-scanarea făcută de paznicii magazinelor este ILEGALĂ și NECONSTITUȚIONALĂ! Necalificații fac „triaj epidemiologic”, atributul medicilor și asistenților!

  1. E chiar foarte bine ce fac. Cineva trebuie sa faca asta. Ce e asa de greu sa citesti un termometru. Asta nu e triaj, e o confuzie, este un mijloc de precautie. Cui nu ii convine sa nu mai mearga la acel magazin.

  2. Ce vina au acei „paznici” cum ii numiți dumneavoastră, ei urmează doar niște ordine impuse de șefi, credeți ca lor le convine sa stea 14-15 ore în picioare sa le ia temperatura oamenilor? Ați găsit țapul ispasitor…. Nu ne mai facem bine niciodată fraților, „latrati” aiurea, oamenii aia sunt acolo pentru a câștiga o pâine sa pună pe masa pentru familiile lor.

  3. Asta nu-i triaj, iar pe voi o sa va raportez la ANCOM pentru fake news laturilor…

  4. Și acasă când vă luați temperatura, chemați un medic termo-specialist, așa-i? 😂 😂 😂

  5. eu am o intrebare,mama ta era calificata in medicina de fiecare data cand iti lua temperatura??

  6. Eu sunt casier… Port masca din luna ianuarie mai mult se 10 ore pe zi… Am luat gripa și i. Am dus-o și copilului acasă, nu am vrut sa o dau clienților și am purtat masca pana am intrat în CM. Am clienți zilnic pe care ii deranjează masca., vai nu pot respira, noi ce sa mai zicem când punem zeci de paleti de marfa la raft cu masca pe fata… În fiecare zi se găsește câte un deștept care ne da dracu, puțin mai mult, ca ii spunem sa poarte masca corect… Am putea să le spunem sa vorbească corect dar nu avem voie sa. I jignim. 90% dintre cei care comentează nu leagă 3 cuvinte corect. Și cu verificarea temperaturii la fel… Doar se verifica… Nu va…….. Majoritatea celor care comentează nu par ca au mai multe clase decât noi…. Încerc sa nu ii jignesc cum fac ei cu agenții de paza… Nu-ți convine, stai acasă. Va îngrămădiți ca oile la mâncare. Chiar dacă nu este pandemie și este o conspirație, cum credeți voi, ca a-ți văzut la televizor sau a-ți citit voi pe nu știu unde… Stați dracu potoliți. Dacă va ducea capul acum voi lucrați la un vaccin sau erați prin spitale și aveați grija de bolnavi… Nu ne stresați pe noi toată ziua prin magazine… Nu avem șapte facultăți… Dar gândim mai mult ca voi și nu ne punem la mine oilor… Îmi cer scuze dacă am colegii de breasla care v-au jignit dar câteodată o meritați… La fel și cu agenții de paza… Asta e regula sa nu intrați fără masca și cu o temperatura mai mare de 37.3… Eu am verificat câteva ore temperatura și nu am găsit pe nimeni cu ea peste 37… Și femei gravide și diabetici… Plus ca „am fost trimis la oricini, am frigiderul plin de carne” și multe alte jigniri din parte acestor oi…. Nu mai aberați în comentarii deștepților. Când m-am întâlnit cu ei pe strada au lăsat capul jos… Când știu ca nu poți sa le zici nimic au gura mare… O zi buna va doresc…. Stați ca acasă!!! Oilor

  7. @ Codrut. Datorita oilor care se ingramadesc in magazine, aveti si voi un loc de munca. Asa ca, mai usor cu jignitul, caci oile va aduc profit! Ar trebui ca oile sa iti urmeze sfatul: ” sa stea acasa”! Sa vedem marile lanturi de supermarket-uri si ai lor acoliti, pardon angajati, unde se vor duce sa lucreze.

  8. Toti super deștepți , toți „medici”, Doar in România nu e legal , nu e constituțional, in Italia am fost in 4 magazine si un bar , peste tot ti se ia temperatura. Mergi la cosmetica, mergi la coafor ți se ia temperatura.Nimeni nu are de comentat nimeni nu jignește ” paznicii”. Nu înțeleg ce aveți atât de comentat ? Credeți sau nu credeți in virus, lăsați oamenii aia să își faca munca. Nu o fac din proprie inițiativă. Nu vă convine nu e obligatoriu să ieșiți, stați in casă , iar acolo vă faceți voi regulile.

  9. Si atunci de ce incurajati toata prosteala asta ? A venit razboiul, a plecat covidul.

  10. Si atunci de ce incurajati covidul ? A venut razboiul , a plecat covidul , ce uemeaza ?

Comments are closed.