VIDEO cutremurător: Ruina Platformei Săvineşti filmată din aer!

O filmare absolut cutremurătoare mai ales pentru cei care ştiu ce a însemnat Platforma chimică Săvineşti este difuzată pe internet de postul TV M. Filmarea aeriană realizată cu drona pare desprinsă dintr-un flm care are ca scenariu peisajul post-bombardament sau post cutremur, cu o zonă curatată parţial de moloz, dar în care mai sunt încă ruine. Si cu terenul albicios rămas în urma demolărilor.

Ce a fost înainte de 1990 pe acest loc? Floare industriei nemţene, cu Combinatul de Fire şi Fibre sintetice, Combinatul de Îngrăşăminte, Rifil, un Institut de Cercetare plus firme de prestări servicii şi întreţinere…
Ce mai e acum? Teren viran, moloz, hale care abia mai stau în picioare şi doar câteva activităţi care mai funcţionează. Din ce era odată, mai funcţionează Rifil şi parţial Combinatul (fost) Azochim. Mai noi sunt în zonă o fabrică Kober şi alte câteva firme mici.

În anii socialismului, la Săvineşti munceau peste 15.000 de oameni. Acum, pe întreaga platformă nu sunt nici măcar 1500 de angajaţi.

D.V.

12 thoughts on “VIDEO cutremurător: Ruina Platformei Săvineşti filmată din aer!

  1. Domnii de la PSD si cred ca si alti politicieni promiteau in campanie ca redeschid platforma, ca va cuge miere la Savinesti. Sa le fie rusine, sunt mincinosi ca Ponta!

  2. In 1990-1991 pe platforma erau 22 000 angajati in Fibrex +600 la RIFIL +3000 la santierele ce asigurau mentenanta si investitiile(TCMRIC,TMUCB,TIAB,)+ 8000 la ingrasaminte.”Privatizarea” a facut-o guvernul Isarescu cu Remes ministru de finante in iunie 2000 prin intermediar Dinu Patriciu

  3. nu se mai poate folosi ceva care merge in pierdere,am vrut toti democratie,si asta am primit,inainte te duceai la munca doar ca sa fii plecat de acasa,acuma trebuie sa si transpiri un pic,findca nu mai lucrezi la stat,si daca din 50 persoane 20 se uita la ceilalticum lucreaza patronul da faliment,si sunt mai multe de spus referitor la platforma Savinesti

  4. Am lucrat și eu timp de 4 ani. Pana în anul 2000 până când am plecat în străinătate. Vreau să spun doar că, NIMENI NICIODATĂ, nu va mai reuși să construiască ca să nu mai vorbim de a dezvolta o așa Industrie. Mare Păcat. Păcat pt ROMÂNIA MAMA NOASTRĂ. . . .

    • Da aveti dreptate domnu Damian,ce au facut asa zisi democrati …..au distrus Romania….toti din 90 in coacear trebui cobdan mnati pe viata si confiscate averile!!Este inadmisibil ca o tara ca a noastra ,care are de toate,poporul sa fie atat de sarac…..

  5. mario sau cum te numesti tu habar nu ai nici cu ce a fost inainte de 89 nici dupa.ai comentat doar sa te afli in treaba.NICI PESTE 50 DE ANI ROMANIA NU VA MAI PUTEA PRODUCE, ACUM FIIND O BIATA COLONIE NERECUNOSCUTA DE NIMENI.

Comments are closed.