Strigăt de disperare din Spital! „Vom fi Suceava 2! Nu avem echipamente, nu ni se fac teste!”.


Dincolo de mesajele festiviste date de diverşi oficiali naţionali sau din Neamţ, situaţia din Spitalul Judeţean Neamţ este una dramatică. Angajaţii Spitalului au ajuns la momentul în care, cu nervii întinşi la maximum, spun pe faţă sau mai cu fereală (de teama represaliilor eventuale) că sunt departe de tipologia oficioasă „Situaţia e sub control” care e transmisă, ca un clişeu mincinos, de către oficiali.

În ultimele zile, autorul acestui articol a stat de vorbă cu mai mulţi angajaţi din spital pe acest subiect. Oamenii au vorbit, la unison, despre lipsurile din secţiile în care lucrează ei sau colegii, despre riscurile la care se expun şi temerile pentru sănătatea lor şi a familiilor lor, despre echipamentele care sunt pe sponci, nu aşa cum spun oficialii şi despre faptul că şi celor care au intrat în contact cu pacienţi sau rude care au fost confirmate POZITIV, infecţioniştii (da, medicii infecţionişti din acelaşi spital cu ei) refuză să le recolteze probe dacă simptomatologia nu este totală.

Dincolo de calculul cinic, economic, pragmatic că un cetăţean testat devine automat suspect şi intră în izolare (conform aceloraşi protocoale scrise pe genunchi de funcţionarii din Bucureşti) care pare să stea în spatele refuzului de testare, oamenii vorbesc pe faţă şi despre dicriminări („au fost testate doamnele de la Birouri) deşi ar fi vorba de simptomatologie similară şi, nemailăsânduse angrenaţi în strategia divizării (angajaţi versus pacienţi) susţin aproape la unison că decizia amânării testării în cazul N.A. a fost una greşită şi discutabilă şi că se simt trataţi cu aceeaşi lipsă de interes.

Iar lângă lipsa materialelor necesare, angajaţii spitalului adaugă şi inconştienţa unor colegi, mai ales a celor care sunt chemaţi la UPU pentru consult de specialitate şi ori vin neprotejaţi, ori pleacă înainte de a se dezinfecta ca lumea.

Publicăm mai jos, un prim episod extras din aceste documentări Vestea, din discuţiile purtate cu cei care sunt în prima linie a luptei cu Covid 19, cu angajaţii Spitalului. Din motive evidente, identatea acestor persoane care arată adevărul este şi va fi protejată (ce e scris cu alb pe fond albastru sunt replicile sau întrebările jurnalistului):

 

Pentru cei care nu au reuşit să citească conversaţia din printscreenuri, redăm mai jos câteva fragmente:

„Dane….strigăm după ajutor
Nu mai rezistam in minciună și în lipsuri
Își bat joc de noi…..
Ne mint că au dezinfectat secția medicala
Au 14 bolnavi internați,cu teste făcute din care doi suspecti
Infirmierii și asistentele din alte secții și din policlinica sunt ” carne de tun ” acolo pentru că personalul de acolo sunt toți în carantină
Toate cucoanele au mers pe sestache și și-au testat ca sa poata sta bine mersi acasa
Este inadmisibil
Asistenta șefă de la medicala ce pozitivă și e internata in contagioase,iar soțul ei are deja simptome și e singur acasă cu copilul și nu-l testează nimeni că ar intra în carantină tot serviciul achiziții și aprovizionare

Scrie ceva!
Că nu mai putem trai în incertitudine
așteaptă toți să ajung că cei de la Suceava sa ne plângem familiile sau colegii
Așa au făcut și cu soțul Mihaelei Albiș. Până când?!
Sa ne testeze și pe noi din linia întâi nu doar pe ei Infecționist Apetroaiei este in izolare testată ieri Directoarea de îngrijiri simptomatică testată ieri. Ne omoară pe toti

– dar conducerea CJ zice ca e ok, aveti de toate…
PE DRACU
O MASCA O SCHIMBA CELE DE PE SECTII CEL PUTIN DE TREI ORI PE ZI
-asa ne asigura zi de zi oficialii. si daca presa scrie de probleme, suntem infierati drept dusmanii poporului cu „titluri bomba”
COMBINEZOANE DOAR LA UPU si nici acolo suficient
s-a vazut ce avem si cand l-au scos pe saracul NICU ALBIS
-am tot primit mesaje cu oameni care efectiv plang cand intra in tura la spital, nu stiu daca se mai intorc sanatosi la familii si copii…
TREBUIE LUAT DE BUNA CE SPUN CEI CE SE CONFRUNTA LA PATUL BOLNAVULUI CU PROBLEMA NU CEI CARE VIN IN CURTE SI FAC POZE CA AU ADUS CONTAINERE NOI
Sa ne fereasca dumnezeu sa umplem containerele alea!

-de ce nu se fac aceste teste, app de cazul NA si altele, inclusiv de voi? nu sunt teste, nu vor infectionistii? care e adevarul?
nu se vrea. s-au facut preferential la cucoane de birou. ele s-au izolat primele
am colega internata care cu simpomatologie si de frica cazului ALBIS a internat-o si a testat-o
asteapta rezultatul
acum sta cu trei paracetamoale / zi
nu e unul singur se rotesc infectionistii de pe sectie , dar adopta aceeasi politica
in concluzie noi vrem teste
ei nu fac
pentru ca metodologia este ca dupa ce ai facut testul trebuie sa pleci acasa 14 zile
si daca ne-ar face s-ar goli spitalul

După cum se vede (şi) din discuţia de mai sus, deşi a fost o adevărată strategie oficioasă de fi pusă la colţ familia pacientului N.A. şi de a fi ostilizată opinia publică împotriva presei care a mediatizat respectivul caz, majoritatea angajaţilor din spital spun că soţia (farmacista) avea dreptate şi că nerecoltarea probelor în primele vizite la SJU a fost o măsură discutabilă, chiar discreţionară. Şi că acum şi mulţi angajaţi ai spitalului sunt în aceeaşi situaţie.

Un caz similar a devenit viral pe facebook, fiind făcut public de soţia unui asistent de la Salvare care, la fel acuză că i refuză recoltarea de probe pentru ea şi copilul care au stat împreună cu soţul care acum este confirmat pozitiv.

Este o nouă dovadă care probează neadevăruruile spuse de autorităţi care tot spun ba că există echipament, ba că sunt teste şi când adevărurile bubuie sunt invocate protocoale care se schimbă de la o zi la alta, protocoale care nu pot fi mai puternice decât dreptul la sănătate şi la viaţă al oamenilor.
Vom reveni.

Daniel VINCA

 

One thought on “Strigăt de disperare din Spital! „Vom fi Suceava 2! Nu avem echipamente, nu ni se fac teste!”.

  1. Da, se știe ca testările se fac pe pile și intervenții la cine trebuie. Arsenie și prefectul pot sa zică ce vor, dar situația reala este aproape catastrofala și nu e departe momentul in care se rupe totul. Nu sunt materiale suficiente, indiferenta și sictirul unor șefi sunt legendare, stilul de conducere e cel împământenit- intimidare și umilire, așa ca sa fim pregătiți …..

Comments are closed.