VIDEO Spitalul Infernal Neamț, la România te iubesc! Asaftei: „Îmi dau viața pentru România și țara mea!”

Emisiunea România Te iubesc de duminică (15 octombrie) seara a fost dedicată majoritar unității medicale județene din Neamț, numele ei fiind „Spitalul Infernal”. În video de la finele știrii puteți vedea integral emisiunea. De reținut un detaliu (dintre multe altele). Pus în fața acestei situații generată de incompetență și nepăsare (în primul rând via Consiliul Județean), președintele Ion Asaftei iese în evidență cu o altă declarație halucinantă: cât e el de patriot și cum e în stare să-și dea viața pentru „țara asta și pentru România” (de parcă ar fi vorba de două entități diferite).

Momentul respectiv, în format text:

<Locul lui Ionel Arsene la conducerea Consiliului a fost preluat de un apropiat. Ion Asaftei. Fost vicepreședinte al Consiliului Județean, din 2016 și consilierul lui Arsene. În fața camerei pozează grav> – relatare Pro TV

„(…) Ne facem treaba, domnule. Să știți că în afară de alte multe chestiuni, eu, pentru țara asta și pentru România, îmi dau viața. N-am nicio treabă cu unii și cu alții” – declarație Ion Asaftei.

Tot președintele interimar al CJ Neamț a mai bubuit cu încă o replică memorabilă: „Pentru a rezolva și a scoate spitalul ăsta din situația în care el se află cred că va trebui să luăm o măsură extremă. Și anume să-l declarăm calamitat. Să-l declarăm pentru situații de urgență”.

Nu a explicat de ce ar trebui declarat spitalul ca fiind calamitat când – de exemplul princomparație cu proiectele demarate și finalizate la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț – calamitatea pare a fi în zona de decizie politică și administrativă. Că toate proiectele abandonate după ce au început lucrările sau chiar înainte de a începe lucrările au fost gândite (?) la CJ, uneori fără nicio consultare a specialiștilor din spital (vezi cazul Oncologie).

Mai jos, emisiunea România te iubesc – Spitalul Infernal Neamț

D.V.
sursa foto-video – Pro TV