Angajat la Cancelaria Prefectului, postac zelos de mesaj PSD, în timpul programului de lucru


Un membru PSD, angajat la cancelaria Prefectului (tot PSD) de Neamț poate primi – fără concurență! – titlul de postacul „number one” al partidului. Este vorba de Ionel Iordache care azi – în timpul programului, după cum ne-a confirmat chiar prefectul Adrian Niță – distribuia de zor pe facebook un mesaj de atac (de la PSD la primarul PNL).
Că Iordache e activist PSD nu e o problemă. Problema de lipsă de „măsură” (după cum spunea Ionel Brătianu într-un răspuns dat lui Nicolae Iorga) este că Iordache transpiră ca postac pentru partid în timp ce este plătit, din bani publici, cu vreo 5.500 lei net/lună.

Am realizat cum Ionel Iordache merge la Prefectură și ia leafă din bani publici dar prestează pentru partid (fix precum celebrele angajate de la DGASPC Teleorman pe care condamnatul Liviu Dragnea le „transferase” la PSD) grație unei postări făcute pe facebook, pe contul personal al lui Adrian Niță. Pe contul personal, nu pe pagina Prefecturii, ca să nu fie vorbe!

Postarea respectivă era un mesaj eminamente politic (atac PSD la primarul PNL) și,într-un grup „PSD-Presă” (unde de asemenea fusese postată), avea titlul „Comunicat de Presă” și semnătura „Adrian Niță – vicepreședinte PSD Neamț”.

Undeva pe la ora 14 (deci când încă era program de lucru la Prefectură – vinerea e 8-14.00) am sesizat că Iordache e activ la postarea de partid.

Expandarea celor „60 și” de sharuri ne-a relevat un rezultat uluitor: mai mult de 50 dintre acestea erau realizate de Ionel Iordache.

După cum se observă din imagini, la ora 14 și 9 minute, facebook spunea că toate acele sharuri date de Iordache fuseseră realizate cu 59-60 de minute înainte. Adică pe la ora 13-13 și un pic… Deci în timpul programului de lucru, după cum a confirmat și prefectul:

La finalul articolului, postăm și mesajul asumat „vicepreședinte PSD”, ca să fie clar care e natura informației pentru care și-a tocit degetele cel de la Cancelarie, în timpul programului.
Evident, pe principiul „hai să căutăm scuze”, va apărea vreun alt postac sau comentac de partid care să spună „dar dădea share la un subiect de interes major”.
Serios? Dacă domnul Iordache ne arată că proceda la fel pe subiecte similare (credit la fel de controversat votat la CJ la propunerea lui Arsene, prăduirea a 3 milioane de euro pentru pseudo-spitalul de la Lețcani la care Curtea de Conturi a spus că procedura de achiziție a fost nelegală, primari condamnați penal definitiv care trebuie demiși de Prefectură etc) sau pe orice alt subiect de interes public real (nu din punctaj de partid), în timpul serviciului și câte 50 de share odată, ok, înseamnă că postăceala pro-PSD nu e vreo excepție.
Însă Ionel Iordache e branduit (de pe vremea în care lucra tot la Cancelarie, în vremea prefectei Soroceanu) drept postac șef Prefectură-PSD, răspândac recordman la mesaje anti-adversari politici și și-ar vedea de misia asta în timpul liber nu ar fi nicio problemă.
El face acest ciubuc, această muncă pentru interese personale și/sau de grup în timpul serviciului de la stat.
Nu, nu e o crimă dar e măcar o imoralitate majoră (reamintim, Dragnea a făcut pușcărie pentru că a pus oamenii din instituție publică să muncească pentru partid în timpul programului).

Cât privește subiectul postării (creditul primăriei), reamintim că:
1.Când presa nemțeană (aia independentă, nu aia pe post de cățel la partid) scria și chiar critica anumite detalii neclare din această idee – acum câteva luni – PSD-iștii (în frunte cu Arsene și Niță) sfidau ideea de dezbatere. Nu onorau invitații la emisiuni etc…
2.De fapt, LAȘITATEA e cuvântul de ordine, de câțiva ani, la PSD Neamț. Arsene nu a mai făcut conferințe de presă la partid sau la CJ Neamț de ho-ho-ho, iar subordonații lui au primit ordine să nu calce în studiourile neagrate de cel învățat să dea declarații pe poduri doar unor aghiotanți.
3.Azi, ca prin minune, a apărut un grup whats-app „Comunicare Niță PSD” care pare un fel de încercare timidă de a repara ceva din dezastrul de imagine pe care lasă Arsene (baron, inculpat, condamnat penal în primă instanță) în urma lui.
Și imediat în grup a fost postat comunicatul semnat „Adrian Niță – vicepreședinte PSD Neamț”. O acțiune mediocră, atâta timp cât respectivul comunicat era făcut public cu… 35 de minute înainte de ședința din CL. Consilierii PSD primiseră proiectul de HCL cu 4 zile înainte, pe data de 11 iulie. Deci PSD-iștilor nemțeni (care au oameni pricepuți în administrație, juriști, avocați, comunicatori instruiți pe la școli de vară etc) le-a luat 3 zile și jumătate ca să citească proiectul, să-și facă o opinie și să remită un punct de vedere către cetățeni.
Bunele practici spun că un asemenea mesaj se transmite măcar cu o zi înainte de vot sau, în caz extrem (atunci ai primit proiectul – nu e cazul), măcar cu câteva ore înainte de ședință.
Dar nu, la PSD Neamț, înviat cumva din morți (pe partea de comunicare), s-a gândit cineva că fix în ziua ședinței, cu jumătate de ceas înainte de ședință, toți de prin redacții stau smirnă și așteaptă astfel de comunicate mărețe pitrocite de ei de vreo 4 zile…
E încă o dovadă că PSD-iștii de la Neamț vor avea mult de învățat (mai ales unii dintre ei) despre ceea ce înseamnă respect pentru cetățeni, pentru presă (care tot cetățean înseamnă, în esență).

Și, ca să terminăm pe un ton optimist, așteptăm un anunț de angajare de genul:
„Prefectura Neamț angajează consilier/inspector la Cancelarie Prefect.
Leafă: 5.000-5.500 lei net/lunar (în funcție de vechimea acumulată deja în câmpul muncii).
Atribuții: competențe în share-viteză, în timpul programului, la mesajele glorioase sau străfulgerate de mânie proletară (după caz) ale domnilor Ionel, Adrian, Ciprian, Remus sau ale unor doamne (N.R. – doamnele nu sunt pomenite, ca în majoritatea mesajelor prefectului).
ATU: recomandări din partea altor membri PSD, ideal rude”.

Aaa, culmea-culmilor sau cireașa de pe tort: mânat de zelul de a duce mesajul PSD către toate bulele posibile, Iordache a dat share și spre grupuri foarte interesate sau interesante: inclusiv pe … „GTA Club” dar și pe „Anticorupție, Integritate” sau „… Nu mai jefuiți banul public”.
Curată integritate: să fii plătit din bani publici, la instituție și în timpul ăsta să dai cu mătura pe la partid!

Daniel VINCA

 

3 thoughts on “Angajat la Cancelaria Prefectului, postac zelos de mesaj PSD, în timpul programului de lucru

  1. Ce sa faci cu prostii si impostorii care populeaza institutiile de smenuri si hotii conduse de analfabeti si infractori CJ si Prefectura?

    Asteptarile sunt zero in statul esuat Romanica condus de impostori,analfabeti,hoti si securisti prosti.

    Falimentul Romanicei cu acesti netrebnici care populeaza toate institutiile acestui stat esuat de coruptie si incompetenta pe salarii aberante si pensii speciale la 40 de ani se apropie.

    FMI va inlocui guvernul de slugi incompetente in frunte cu ”doctorul impostor”Ciuca batailor care continua jaful acestei tari cu pensii speciale/militare aberante si salariile colosale date acestor analfabeti fara numar care populeaza toate institutiile acestui stat esuat.

    Falimentul tarii este iminent.

Comments are closed.