Filmarea cu copilele de 12 ani care fredonează „Mişcaţi-vă păsărica!” VIDEO NECENZURAT

Acesta este adevărul despre momentul controversat de la Balul Liceului Petru Poni din Roman (judeţul Neamţ): copile de 12-13 din trupa DANCE ART VALIAN au dansat pe un colaj muzical in care era şi un fragment cu versurile „ladies pop your pussy like this”.

După cum se observă din clipul de mai sus, fetele nu doar că dansează ci unele dintre ele fredonează din tot sufletul şi versurile. Care versuri, în cea mai decentă variantă înseamnă „mişcaţi-vă păsărica”. În multe alte variante „păsărica” rămâne (chiar cu exprimări mai deocheate) dar se schimbă des verbul, în variante şi mai licenţioase.

Evident că nu e vorba de „păsărica” de la ora de zoologie.

Partitura muzicală aleasă este responsabilitatea instructorului coregraf Liana Anca Ungureanu. Evident că trupa a dansat pe scena unui Bal al Bobocilor la invitaţia organizatorilor. Chiar dacă ar fi vorba de elevi (clasele de a 12-a îşi arogă, de obicei, aceste atribuţii), e vorba totuşi de un eveniment girat şi de diriginţii respectivi şi de conducerea şcolii.

Cititi si: Acuzaţie: Boboacele şi bobocii de la un liceu romaşcan au ascultat „POP YOUR PUSSY”
La Balul de la Petru Poni a fost mai grav decât „banana”: Fetiţe de 12 ani dansează şi fredonează „POP YOUR PUSSY!”! Ce fac ISJ şi Protecţia Copilului?

Culmea este că şi în Neamţ, după episodul „banana” de la Cluj s-a declanşat o adevărată isterie pe tema organizării precaute a balurilor bobocilor însă, probabil, profesorii şi directorii cu abilităţi manageriale probate chiar şi prin concursurile pentru ocuparea posturilor or fi înţeles din indicaţiile venite de la ISJ că trebuie să fie atenţi la „banane” şi atât.

Orice manifestare serios organizată presupune verificarea playlistului pe care cântă sau dansează cei invitaţi în susţinerea programului artistic. Directorii de la Petru Poni ori nu au făcut aşa ceva, ori – dacă au ascultat dvd-ul – nu au înţeles un mesaj mai mult decât evident.

Pe reţelele de socializare, instructorul coregraf Liana Ungureanu a trecut la un contraatac furibund, acuzându-i pe cei care au sesizat enormitatea că sunt cârcotaşi şi că ar trebui să scrie, mai bine, despre rezultatele obţinute de această trupă la concursuri. Mai mult, pentru a-şi justifica decizia incredibilă prin care pune nişte copile în astfel de situaţii discutabile, Liana Ungureanu invocă faptul că juriile din concursurile la care a participat cu aceeaşi coregrafie (în general formate din dansatori) nu au avut nimic de reproşat până acum.

Mai jos, o parte din explicaţiile acesteia postate chiar cu copy-paste, de n ori, pe facebook:
<<Sunt doua versuri , atat.. si miscarile nu erau indecente sau provocatoare. Doua versuri… pe care 99 la suta cred ca nici nu le inteleg>>
<<Aceasta coregrafie cu cele DOUA VERSURI a fost prezentata in multe locuri din tara in acest an competitional. Juriile au fost de specialitate, buni cunoscatori de engleza. De peste tot fetele au obtinut locul 1 , 2 sau 3. Melodiile sunt verificate si analizate inainte. Daca ar contine mesaje necorespunzatoare ar fi respinse si trimise inapoi coregrafului. Nu s-a intamplat acest lucru>>.

Cititi si: Acuzaţie: Boboacele şi bobocii de la un liceu romaşcan au ascultat „POP YOUR PUSSY”
La Balul de la Petru Poni a fost mai grav decât „banana”: Fetiţe de 12 ani dansează şi fredonează „POP YOUR PUSSY!”! Ce fac ISJ şi Protecţia Copilului?

În mod conştient, Vestea şi-a asumat responsabilitatea difuzării imaginilor de mai sus necenzurate. Neblurate. În primul rând e vorba de dinamica filmării, exact pe versul respectiv, cameramanul amator făcând zoom. Apoi, dacă am fi blurat, nu s-ar fi văzut cum fetele (cel puţin unele dintre ele) fredonează versurile. Apoi – pe logica instructorului coregraf! – ce ar fi de blurat din moment ce fragmentul respectiv a fost prezentat la diverse concursuri (şi la multe alte evenimente publice, adăugăm noi)? E mai grav că difuzăm noi pentru ca opinia publică să poată judeca (după cum crede fiecare de cuviinţă) sau, dacă vorbim de o situaţie jenantă, că fetele au ajuns în postura respectivă graţie instructorului şi a onor organizatorilor (nu ne referim la elevi ci la profesori şi directori) neatenţi?

Evident că aşteptăm ca autorităţile publice responsabile – Inspectoratul Şcolar, Direcţia de Protecţie a Copilului, Prefectura, Consiliul Judeţean (care are în subordine Protecţia Copilului) – să se autosesizeze şi să reacţioneze potrivit competenţelor, cu maximă promptitudine. Ba chiar aşteptăm ca la fel de prompte să fie şi primele reacţii, să aflăm dacă responsabilii din aceste instituţii cred că e de verificat şi sancţionat ceva sau sunt nebuni cei care susţin că nu e în regulă ceea ce se vede în imaginile de mai sus.

Vom reveni.

Daniel VINCA / sursa video: filmare amator

Cititi si: Acuzaţie: Boboacele şi bobocii de la un liceu romaşcan au ascultat „POP YOUR PUSSY”
La Balul de la Petru Poni a fost mai grav decât „banana”: Fetiţe de 12 ani dansează şi fredonează „POP YOUR PUSSY!”! Ce fac ISJ şi Protecţia Copilului?

 

 

One thought on “Filmarea cu copilele de 12 ani care fredonează „Mişcaţi-vă păsărica!” VIDEO NECENZURAT

  1. Ca propunere pentru coregrafi:pe viitor, pentru a evita scandalurile, minorele sa danseze cu o pasare in mana sau pe cap(vrabie, cioara ,porumbel) si s-o scuture.Astfel nu s-ar mai gandi lumea la alte pasari…

Lasă un răspuns