Ultima probă a BAC-ului, asistată de Ambulanță!


Aceasta este doar una din măsurile luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență ca urmare a zilelor cu temperaturi extreme ce urmează să se abată peste județ. De altfel, astăzi și mâine Neamțul este sub cod galben, la fel ca mare parte a țării, iar de sâmbătă vom intra sub cod portocaliu, anunță meteorologii.
Prefectul de Neamț a dispus în ședința extraordinară a CJSU de astăzi luarea unor măsuri speciale pentru ca populația să fie protejată de valul de căldură extremă. Astfel, Vasile Panaite a solicitat prezența echipajelor de ambulanță în sălile de examen și pe terenurile de sport unde mâine vor fi susținute ultimele probe ale examenului de bacalaureat.

Datorită faptului că vineri va fi susținută ultima probă a examenului de bacalaureat, atât în sălile de clasă cât și în exterior (proba sportivă), s-a solicitat sprijinul Serviciului Județean de Ambulanță în centrele de examinare sportivă, prin prezența a câte unui echipaj cu medic. De asemenea, s-a transmis solicitarea de a fi asigurată apă potabilă atât elevilor cât și profesorilor supraveghetori și examinatori.
Pe de altă parte, DSP Neamț a informat că toate farmaciile din județul Neamț au precizat că vor asigura puncte de prim-ajutor pe toată perioada codului galben și a codului portocaliu de caniculă”, se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Neamț. De asemenea, spitalele, centrele de permanență și centrele sociale au primit informări despre măsurile care trebuie luate și li s-a solicitat reevaluarea stocurilor de medicamente.
Prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a purtat o discuție și cu Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, căruia i-a solicitat sprijinul pentru ca bisericile să vină în ajutorul populației în această perioadă. Astfel, lăcașurile de cult, alături de unitățile școlare, farmacii și marketuri vor fi principalele clădiri în care nemțenii se pot adăposti în orele de vârf ale caniculei,  precizat prefectul. În același timp, acesta a cerut tuturor instituțiilor să se implice serios iar nemțenilor să respecte recomandările acestora.
Trebuie să luăm în serios avertizările de cod galben și cod portocaliu de caniculă. Rugămintea mea nu este doar pentru autorități ci și pentru nemțeni, în special pentru copii, bătrâni și persoane cu afecțiuni cornice, să evite expunerea la soare la orele amiezii, să se hidrateze cu apă și să respecte, acolo unde este cazul, medicamentația prescrisă de medici”, a mai spus reprezentantul Guvernului în Neamț.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.