Premoniția lui Asaftei de la ALDE: Întâlnire cu prezidențiabilul Mircea Diaconu, încă de acum un an!


Liderul ALDE Neamț, Ion Asaftei arată încă o dată că e soldat disciplinat al partidului și, în urmă cu 3 ore și-a schimbat fotografia de copertă de pe propia pagină de facebook, noua imagine fiind un „carton” fostul euro-parlamentar Mircea Diaconu, cel anunțat deja ca fiind candidatul pe care liberal-democrații îl vor susține pentru alegerile prezidențiale.

Noutățile politice (ieșirea ALDE de la guvernare și susținerea de către acest partid a candidaturii lui Mircea Diaconu) par să aibă un coresnpondent și în istoria personală a lui Asaftei, după cum dezvăluie o altă fotografie postată de el:


De fapt, fotografie de mai sus, cu Ion Asaftei și Mircea Diaconu este decupată din una mai largă care îi înfățișa pe cei doi după o întâlnire avută în iunie 2018:

<<Astăzi, în calitate de președinte al Filialei ALDE Neamț, am avut fericitul prilej de a mă întâlni în municipiul Roman cu europarlamentarul Mircea Diaconu. 
Maestrul rămâne un om admirabil și un român desăvârșit în ființa sa interioară, liberal prin convingere și independent față de orice ochioasă și ispititoare,,fată Morgana ” politică.
I-am mulțumit pentru luările sale de poziție în Parlamentul european în favoarea României, contracarând, prin atitudinea sa, delațiunea și antiromânismul unor autohtoni ajunși în forul european printr-un accident al istoriei recente>>, scria în iunie 2018 Ion Asaftei despre respectivul moment.

Mircea Diaconu a avut 2 mandate de europarlamentar. Primul (2009-2014), pe lista PNL, al doilea (2014-2019), obținut ca independent. Au fost voci care, cu privire la ultimul mandat, au spus că Diaconu ar fi fost sprijinit neoficial de PSD (după modelul EBA-PDL), pe ideea diminuării voturilor care ar fi mers la vremea respectivă spre PNL.

Irina PĂDURE

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns