Cozmanciuc, promotor al avantajelor întâlnirii Iohannis-Trump


Liderul PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc consideră că întâlnirea dintre președinții României și SUA este una care poate relansa spectaculos, în plan economic, cooperarea româno-americană.

<<După discuția Trump-Iohannis: Companiile americane analizează investiții de peste 10 miliarde dolari în noi proiecte în România>>, este mesajul distribuit pe net de deputatul Cozmanciuc (mai exact, este vorba de titlul unui articol documentat ;i publicat de profit.ro).

<<Companiile americane analizează potențiale investiții în noi proiecte din România în valoare de peste 10 miliarde de dolari, potrivit Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), care recomandă președintelui SUA să sprijine candidatura României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), precum și aderarea la programul Visa Waiver.
„România este unul dintre cei mai de încredere aliați democratici ai Americii oriunde în lume. Președintele Trump are o oportunitate excelentă de a consolida legăturile de comerț și cooperare care leagă cele două națiuni, afirmând dorința României de a se alătura OCDE și sprijinind propunerile pentru extinderea eligibilității programului Visa Waiver pentru a include țări meritoase, precum România”, a declarat președintele AMRO, Eric Stewart, într-o notă remisă la finalul întâlnirii de la Washington dintre președintele SUA, Donald Trump și omologul său român, Klaus Iohannis>>, se menționează în articolul preluat pe pagina de facebook al președintelui PNL Neamț.

Trump l-a primit pe Iohannis la Casa Albă miercuri. Cu ocazia întrevederii, președintele SUA a declarat că reafirmă și întărește parteneriatul dintre SUA și România și își exprimă susținerea pentru eforturile României de a intra în programul Visa Waiver, dar în acord cu cerințele legislației Statelor Unite.
Consiliului de Afaceri Americano-Român, o organizație non-profit cu sediul la Washignton, reprezintă companii din Fortune 500 care fac afaceri în România. AMRO are ca principală misiune îmbunătățirea relațiilor comerciale SUA-România și promovarea parteneriatelor dintre cele două țări.

V.N.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns