Incredibil! După săptămâni de ploi torențiale, oamenii sunt lăsați fără apă pentru că… sunt puțurile goale!

Cetățenii din comuna nemțeană Horia vor primi apă potabilă la robinete doar 4 ore pe zi (2 ore dimineața, 2 ore seara), timp de încă 10 zile, anunță furnizorul de apă (Compania Apaserv, acționar majoritar CJ Neamț). Motivul este halucinant – 2 din cele 3 puțuri de captare ar fi goale, în condițiile în care, în ultimele săptămâni, în tot județul Neamț au fost ploi torențiale, râurile sunt la un nivel ridicat, pânza de apă freatică din sol este, de asemenea, în bune condiții.

<Din cauza nivelului foarte scăzut al apei în puțurile din captarea Horia (din trei puțuri funcționează doar unul) și a neacumulării unei cantități suficiente de apă în rezervor care să permită asigurarea continuității serviciului de alimentare cu apă către utilizatorii din Comuna Horia, Compania Județeană Apa Serv S.A. este pusă în situația neplăcută de a anunța prelungirea perioadei de furnizare a apei cu program către utilizatorii din Comuna Horia, în perioada 30.08.2021- 10.09.2021.

Ca urmare, în această perioadă, alimentarea cu apă potabilă a utilizatorilor din Comuna Horia se va realiza în funcție de nivelul de acumulare a apei în rezervor, în  intervalele orare: 06:00-08:00 și 16:00-18:00>, anunță Apaserv.

D.V.

Lasă un răspuns