Chitic, GROGGY, după 11 proiecte-eșec: „Nu înțeleg!”


Dezastru pentru primarul Dragoș Chitic și echipa de consilieri locali PNL, după ce în ședința de astăzi mai bine de jumătate din proiectele înscrise pe ordinea de zi – 11 din 21- au fost respinse de alianța majoritară PSD-ALDE-PMP. Discuțiile în contradictoriu au început încă de la primul proiect legat de distribuirea excedentului bugetar pe anul 2016 și au continuat apoi pe alte proiecte care vizau, printre altele, atât obiective de patrimoniu, cât și gratuitatea transportului public de persoane din municipiul Piatra Neamț.
Imediat după ce și cel de-al doilea proiect de hotărâre a fost respins de majoritatea din CL, primarul a anunțat reprezentanții presei că la finalul ședinței vrea să facă o serie de declarații publice.
Mare parte a consilierilor din alianța majoritară și-a demonstrat, încă o dată, nepriceperea în ceea ce înseamnă administrația publică și faptul că votul lor reprezintă în cea mai mare parte o comandă politică al cărei efect este defavorizarea orașului și a cetățenilor din Piatra Neamț. Argumentele pe care le-au adus au fost penibile, alteori chiar cu tente mincinoase”, a spus Chitic. În acest sens, primarul a făcut referire la faptul că unii consilieri ai majorității au motivat votul împotrivă pe unele proiecte prin faptul că acestea nu au fost depuse cu cinci zile înainte de ședință, așa cum prevede legea. „Pe data de 20 ianuarie, consilierii locali care făceau parte din comisia care avizează bugetul județului și-au dat avizul și au semnat pentru acele proiecte de hotărâre. Au scris cu mânuța lor că sunt de acord cu sumele care să fie finanțate respectivele proiecte”.
În același context, Chitic a spus că nu își explică cum este posibil ca membrii alianței majoritare să voteze în plen împotriva proiectelor de hotărâre, în condițiile în care în discuțiile pe comisii dar și în cele de la nivelul conducerii primăriei nu s-a pus nicio secundă problema ca un proiect să nu fie aprobat sau să fie modificat.

Alex SÎRBU

One thought on “Chitic, GROGGY, după 11 proiecte-eșec: „Nu înțeleg!”

  1. Domnu’ Vinca, eu aș vrea să cred că nu sunt prioritare alte proiecte când ai un excedent bugetar, ci achitarea datoriilor curente!!!!!!!!! E asemănător cu datoria la întreținere, o ai, și în loc să o achiți, îți cumperi diverse în casă, de care chiar nu ai nevoie la acest moment. E cam jalnic la administrat bugetul echipa primăriei!

Lasă un răspuns