Incredibil! Firmele PSD-istului Maricel Popa, mentenanță și cârpeală la Spitalul Fake de la Lețcani

Maricel Popa este actual senator de Iași, președinte PSD Iași dar este cel care din poziția de fost președinte CJ Iași își asuma (pe bani publici, evident), „ctitorirea” Spitalului Modular de la Lețcani, alături de Ionel Arsene (președintele CJ Neamț). Adică acea cârpeală și adunătură de containere și aparatură (cu sau fără acte tehnice) care a fost livrată cu întârziere de furnizorul turc și de 3 luni stă închisă pentru a nu pune viețile pacienților în pericol.

Dar Maricel Popa este și patronul unui grup de firme ai cărui salariați au fost surprinși zilele trecute că au intrat în Parcul Transagropolis, la așa-zisul Spital Lețcani, unde trebuie reparate cele 31 de neconformități constatate de Corpul de Control de la Ministerul Sănătății.
Ori turcii care trebuie să asigure, conform contractului, mentenanța au subcontractat-o firmelor lui Popa (ceea ce ar fi un evident conflict de interese) ori, din disperare, fostul președinte CJ Iași ăși trimite proprii salariați să mai cârpească câte ceva la acest spital fake.
<Ministerul Sanatatii a afectuat intre timp un control si a constatat ca spitalul nu poate fi folosit pana cand nu se efectueaza reparatiile necesare. Mai mult decat atat, in conditiile in care aceasta afacere este investigata de DNA, in aceasta perioada Maricel Popa vrea sa ascunda mizeria sub preș.  Astfel, la mijlocul lunii martie, niste ingineri care coordoneaza departamentele de reparatii si intretinere din grupul de firme Omega Tehnoton au intrat cu masinile de serviciu in Spitalul Covid de la Letcani. Acestia au motivat ca se ocupa de reparatii.Vorbim de exemplu despre un domn Săndulache care a intrat pe data de 25 si s-a recomandat a fi de la Omega Tehnoton, spunand apoi ca a venit sa se ocupe de instalatia de aer conditionat. De asemenea a mai intrat in spital un domn L. Hodea care s-a recomdandat a fi specialist in climatologie la Omega Tehnoton dar si Tudor Ambrus de la ALDP SA o alta firma a lui Maricel Popa. Acestia din urma au fost vazuti intrand impreuna cu Alina Popa, sefa Euronest (asociatia prin intermediul careia CJ Iasi si CJ Neamt au cumparat spitalul). De asemenea masinile care au intrat pe poarta spitalului sunt inmatriculate la firmele din grupul Omega Tehnoton , cum ar fi IS 26 MEG, IS – 66 – ADP etc>, scrie presa ieșeană.

Șefa Euronest, ONG-ul prin care au fost sifonați banii publici dați turcilor (o pupilă a politicienilor PSD) contestă existența vreunui contract de mentenanță dar nici nu neagă vehement că angajații din firmele lui Maricel Popa ar fi intrat în spital, dând vina pe… paznici: <Lucrarile s-au facut de catre furnizor, firma turca. Eu nu stiu cu cine a incheiat contracte de reparatii furnizorul. Aceste lucrari s-au facut pana pe 19 martie. Pana la 20 martie se putea intra in spital fara nici un aviz. Dupa data 20 martie se putea intra in spital numai cu avizul Euronest>, a spus Alina Popa, citată de presa ieșeană.

Detalii despre acest subiect incredibil și în publicația națională NEWSWEEK – Firmele lui Maricel Popa (PSD) cârpesc spitalul mobil COVID, dezastrul de 14 milioane € de la Iași

D.V.

One thought on “Incredibil! Firmele PSD-istului Maricel Popa, mentenanță și cârpeală la Spitalul Fake de la Lețcani

  1. Doi hoti ordinari care,surprinzatori,inca sunt in libertate. Chiar nu mai avem procurori cu boase in tara asta????

Lasă un răspuns