PĂDURI EPILATE CU SÂRG! Borca, Ceahlău, Grinţieş, Poiana Teiului…

silvic

În vederea prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi protejării fondului forestier naţional, la data de 15.01.2015, în jurul orei 18.00, polițiștii din cadrul  Postului de Poliţie Farcaşa, împreună cu lucrătorii Ocolului Silvic Poiana Teiului au oprit în trafic pe drumul forestier Farcaşa, o autoutilitară care transporta material lemnos. În urma controlului s-a stabilit că șoferul, un bărbat de 46 de ani, din Borca, transporta 10,30 mc lemn rotund de esență răşinoase, pentru care nu poseda aviz de însoţire ori documente echivalente acestora, prevăzute de normele privind circulaţia materialului lemnos în vigoare.

S-a procedat la confiscarea materialului lemnos, în valoare de circa 2100 lei, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2000 de lei, conform Legii 171/2010.

Totodată polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Grinţieş, în data de 16.01.2015, au desfăşurat activităţi de prevenirea delictelor silvice, ocazie cu care au identificat un bărbat de 46 de ani din Ceahlău în partida Cantonului Silvic Grințieș, în timp ce încerca să doboare fără drept un arbore verde de pe picior. În apropierea  locului unde bărbatul a fost depistat, a mai fost identificat un arbore tăiat fără drept, de esenţă răşinoase specia molid, care nu purta amprenta ciocanului silvic.

Persoana este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori şi s-a procedat la confiscarea fierăstrăului mecanic folosit de către bărbat la săvârșirea faptei.

De asemenea, polițiștii au mai identificat cantitatea de 10 mc lemn foc fag abandonat pe drumul forestier Grinţieşul Mare și Grințieșul Mic, care a fost reţinut în vederea confiscării şi predării în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.

sursa: Politia Neamt