Un nou asalt la provizoratul din CJ Neamț! Ce vor face „sabotorii” Arsene și Soroceanu?

Toate partidele din CJ Neamț mai puțin PSD (adică PNL, USR/Plus, Pro România și PMP) fac un nou pas în a aduce instituția într-o zonă de funcționare normală: validarea consilierilor supleanți și alegerea vicepreședinților.
În acest sens a și fost depus un proiect de hotărâre asumat de 18 consilieri pentru convocarea unei ședințe extraordinare cu proiecte care vizează tocmai scoaterea CJ din actualul context de funcționare incompletă din punct de vedere a legii, după cum anunță Mesagerul de Neamț.

Conform legii, o ședință extraordinară poate fi convocată de minim 1/3 din numărul total al consilierilor. Lista de mai sus cuprinde 18 semnăturim deci nu doar o treime ci o majoritate deja (CJ are un total de 35 de mandate, consilieri plus președintele).

Reamintim că alianța anti PSD-Arsene a mai avut o astfel de tentativă căreia i s-a opus chiar Arsene, inclusiv prin executantul său fidel (secretarul CJ Neamț, Daniela Soroceanu). Rămâne de văzut dacă, acum, într-un final, Arsene va realiza că în baza a doar 14 mandate (el și consilierii PSD), chiar și cu speranța ralierii PMP (șanse infime, PMP votând deja la CL împreună cu celelalte partide sin alianța antiPSD) nu face decât un joc politicianist ieftin care încalcă flagrant regulile democratice. Nu este exclus ca, în baza propriilor abordări dar și a sfaturilor primite de la unii consultanți ai săi, Arsene să lungească la maxim această procedură, punând interesele județului și administrației mai prejos decât propriul orgoliu de „jucător perdant”.

Este evident că acest joc politicianist nu s-ar putea derula dacă secretarul județului (fost prefect PSD) ar respecta legea și nu ar presta tot ca un jucător politic aflat în solda lui Arsene.

Și poate nu ar strica, totuși, ca instituțiile statului, să observe aceste prestații politicianiste realizate de Daniela Soroceanu, cea care este la originea sau complicele multor acțiuni nelegale ale administrației nemțene. Ea ar putea fi de înțeles (ești dator pe viață când este înființat un post de bugetar de lux, cu dedicație, pentru consort), nu și instituțiile statului care asistă pasive la aceste repetate încălcări ale legii…

D.V.
sursa foto document  – Mesagerul de Neamț.