Lupte de gherilă în Poliție: „Nu mai dăm amenzi și de pe 25 ianuarie oprim activitatea!”

Nu e de glumă cu nemulțumirile polițiștilor care acuză actuala Putere că a blocat discriminatoriu creșterea etapizată a salariilor pentru ei în timp ce pentru alte categorii de bugetari (medici și asistenți, funcționari, magistrați) aceste măriri au fost operate deja, deodată…

<<Diamantul, Europol, Prolex, Decus au convenit asupra unor forme de protest care să poată fi puse în aplicare de toți polițiștii și polițiștii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul polițiștilor.
De asemenea, am identificat mai multe soluții care să atenueze impactul OUG 226/2020, dintre care amintim punerea în plată a compensației de risc, drept prevăzut de art. 14 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
În situația în care nu va exista un dialog real intre noi si reprezentantii puterii executive și nu va exista voință pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de înghețarea salariilor polițiștilor, vom fi obligați să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite>>, anunță un comunicat al sindicaliștilor din Poliție.

La întâlnirea de pe 31 ianuarie cu prefectul de Neamț, comisarul Vitalie Josanu (reprezentant Diamantul) puncta faptul că în timp ce unii bugetari sunt plătiți în viitor, polițiștii sunt plătiți în trecut (aluzie și la faptul că unele componente salatiale sunt stabilite la repere din anul 2009, care nu au mai fost actualizate.

 

Reamintim că nemulțumirile polițiștilor nu punctează pretenția unei creșteri salariale noi ci faptul că actualul Guvern încalcă și anulează reglementări deja existe care, în cazul aceste categorii salariale, viza o creștere etapizată. Practic, susțin polițiștii, actualul Guvern nu că nu le dă ceva ci le ia un drept deja stabilit, care urma să intre în plată…

 

D.V.

 

Comentarii Facebook

5 thoughts on “Lupte de gherilă în Poliție: „Nu mai dăm amenzi și de pe 25 ianuarie oprim activitatea!”

  1. Suntem in criza sanitara, in criza economica si urmeaza si o criza sociala, iar politistii incita la proteste. Nu e corect pt. ca au salarii mari si alte facilitati ( sporuri, varsta timpurie la care ies la pensie si modul de calcul al pensiei care ai avantajeaza, etc.), in comparatie cu cei care lucreaza in mediu privat! Si apoi, politistii nu traiesc numai din salarii!!!

  2. Atenție la art 155-173 Cod Penal :aceste „masuri” a sindicatelor polițiștilor pot fi ușor considerate infracțiuni contra siguranței naționale.

  3. Sunt chiar nerusinati!Au salarii si pensii nesimtite, medicamente gratuite (?!), spor de Covid si acum o fac pe „artistii”!Nu au decat sa nu mai dea amenzi, oricum le dadeau aiurea!

  4. Ai dreptate Emil…politistii nu traiesc numai din salariu…că nu le ajunge….unii mai muncesc la țară iar alții sunt ajutați de familii…..oare cum ar fi lumea fără polițiști?

  5. Draga Ilie, nimanui nu-i ajunge salarul, asa este, suntem subectivi cand e vorba despre propria persoana, dar nu e momentul potrivit pt. proteste din partea politistilor. Trebuie sa ne gandim ca sunt multi oameni care au ramas sau, vor ramane fara un loc de munca in aceasta perioada si care n-au posibilitatea sa…. „munceasca la tara sau, sa fie ajutati de familii” si nici posibilitatea de a se angaja in politie! In plus, tara are nevoie de politisti, nu de militieni!

Lasă un răspuns