Au tăiat apa în prima zi de Crăciun pe vechi!

Bogdan Mușat, director Apaserv

Apaserv (furnizorul monopol al apei în județul Neamț) a evitat deconectarea clienților în zilele de sărbători de iarnă a ortodocșilor și, evident, nu aplică aceeași grijă și azi când e prima zi a Crăciunului pentru ortodocșii de rit vechi.
Un anunț difuzat dimineață de compania furnizoare de apă (din subordinea CJ Neamț) informa despre întreruperea asigurării apei reci pe două străzi din cartierul Precista din Piatra Neamț și pe o altă stradă din comuna Săvinești.

Pentru cei care nu cunosc distribuirea în teritoriu a ortodocșilor pe vechi precizăm că cei mai mulți din Piatra Neamț sunt chiar în cartierul Precista (lipoveni dau nu numai), inclusiv pe cele două străzi vizate.
De asemenea, în Săvinești există numeroase familii care sărbătoresc pe vechi. În comuna respectivă nu există o biserică în acest rit dar enoriașii merg la slujbe la bisericile pe vechi din Zănești sau din alte comune învecinate.

Și în afară de ortodocșii pe vechi clasici din Neamț (comunități ale majorității care nu au acceptat reforma calendarului, lipoveni etc), în ultimii ani, în acest județ s-au stabilit foarte mulți basarabeni care au căpătat cetățeni română care, la rândul lor, țin aceeași religie. S-au stabilit incusiv în Piatra Neamț și Săvinești…

Mai jos, comunicatul Apaserv care arată aceeași lipsă de respect față de clienți și de realitățile din județ. Chiar, oare cum ar fi fost să oprească firma apa în prima zi de Crăciun (pe nou) sau de Revelionul majoritarilor?

Drept este că ortodocșii pe stil vechi sunt învățați cu măsurile de discriminare sau chiar de hărțuire promovate la adresa lor de reprezentanții autorităților. În ultimele decenii de comunism, ortodocșii pe vechi din Neamț (și, probabil, din toată țara) au fost ținta unor acțiuni totalitare care ar merita reflectate într-o lucrare istorică documentară…

<<Pentru remedierea unor avarii la reţeaua publică de distribuţie a apei potabile, Compania Județeană APA SERV S.A. este pusă în situaţia neplăcută de a întrerupe temporar furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă astăzi, 07.01.2021 în:
-Municipiul Piatra Neamț, străzile: Timiş, Florilor, între orele 09,30-13,30;
-Comuna Săvineşti, strada General Buniş, între orele 10,00-14,00.
Ne cerem scuze tuturor utilizatorilor afectați pe care îi asigurăm că 
echipele APA SERV fac tot posibilul pentru remedierea avariilor într-un timp cât mai scurt…
Apaserv>>.

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns