Cauţi Job? Atenţie la greşelile fatale pe care le poate face un candidat!

 

Majoritatea celor care isi cauta un loc de munca pleaca la „vanatoare” cu cateva idei in minte legate de procesul de recrutare, care nu au nicio legatura cu realitatea si ii micsoreaza sansele de angajare.

Specialistii au intocmit o lista cu cele mai mari greseli care impiedica un candidat sa isi gaseasca un loc de munca.

Procesul de recrutare inseamna sa convingi compania sa te angajeze: De fapt, un interviu cu angajatorul ar trebui sa te lamureasca daca esti potrivit pentru job si daca este ce ti-ai dorit.

Mult prea des, candidatii se gandesc la oferta si uita sa ia in considerare care vor fi sarcinile pe care trebuie sa le indeplineasca. Ar trebui sa vrei un loc de munca la care sa ajungi sa te pricepi cel mai bine si sa te simiti implinit, nu sa fii frustrat si dezamagit de fiecare data cand te intorci acasa.

Daca vei face ceea ce iti place, atunci acela este locul de munca pe care il vrei: Cand iti cauti un job, trebuie sa ai in minte ca nu conteaza doar ce ai de facut efectiv. La fel de important este si mediul de lucru din companie si oamenii cu care lucrezi. De multe ori, candidatii au tendinta sa ignore semnalele care le arata ca un manager este prea exigent sau chiar absurd, crezand ca daca isi vor face bine treaba atunci vor fi lasati in pace.

Trebuie sa ai relatii ca sa obtii un job: Atunci cand auzi vorbindu-se despre importanta relatiilor in gasirea candidatului potrivit pentru un loc de munca este usor de crezut ca altfel nu se poate. Intr-adevar, ele pot fi de folos, insa exista multe persoane care au obtinut un job prin forte proprii decat cu ajutorul altora. Nu trebuie sa iti pierzi speranta si sa aplici in continuare.

Trebuie sa faci ceva neobisnuit pentru ca sa te faci remarcat: Uneori, candidatii au tendinta de a exagera din dorinta de a iesi in evidenta, cum ar fi un CV colorat sau realizat sub forma unui interviu virtual. Insa aceste lucruri nu tin locul experientei sau aptitudinilor, asa ca cel mai bine este sa evidentiezi realizarile tale si sa nu apelezi la trucuri ineficiente.

Daca nu suni dupa ce ai aplicat, nu vei fi chemat la interviu: Aceasta idee preconceputa nu mai este valabila in prezent. Din contra, ar putea face mai mult rau, pentru ca daca ar suna toti candidatii pentru un job, ar insemna ca angajatorul sa raspunda toata ziua la telefon si sa nu mai faca altceva. Odata ce ai aplicat, mingea e in terenul companiei, asa ca nu poti face decat sa astepti sa fii contactat.

La interviu trebuie sa demonstrezi ca esti calificat pentru job: De multe ori, cei care merg la un interviu se gandesc ca trebuie sa arate ca sunt potriviti pentru postul la care au aplicat, insa raman uimiti cand nu sunt angajati. Motivul? Alte persoane au un CV mai bun si o scrisoare de intentie prin care chiar au convins angajatorul ca locul de munca li se potriveste manusa.