Războiul politic de la Rediu, faza „demontare ştiri false”. Viceprimarul Braiş: „Nu vă debranşează nimeni de la apă, dar semnaţi contracte!”

Răzbelul politic din comuna Rediu, dintre primarul Vasile Motfolea şi viceprimarul Vasile Braiş atinge dimensiuni nebănuite pentru uliţele de la ţară: atacuri psihologice cu informaţii false, puse în cârca adversarului.
Un mesaj transmis aseară de viceprimarul Braiş arată efortul acestuia de a demonta o informaţie falsă împrăştiată prin sat de unii, cum că din cauza lui ar urma să fie sistată furnizarea apei potabile din reţeaua de utilităţi.

<<Picatura care a umplut paharul ! Stimati cetățeni, după câteva zile de „zarvă”, în care mi s-au adus acuze că aș dori oprirea alimentării cu apă a cetățenilor comunei Rediu, vă aduc la cunoștință următoarele:
– Inspecția în Constructii a dispus doar luarea de probe biologice și recepția finală a lucrării și nu oprirea acesteia așa cum s-a speculat zilele trecute; în cazul în care se va întâmpla acest lucru, fapta va fi un abuz din partea domnului primar;
– de asemenea, cei bransati la traseul de apă, vor fi chemați pentru a semna contractul la Primaria Rediu, având asupra lor actul de identitate>>, spune Braiş.

Probabil că supărarea celor care au dorit să-l arunce pe Braiş în gura satului pleacă de la faptul că, în ultimul timp, mai multe instituţii ale statului fac diverse cercetări sau chiar anchete legate de legalitatea realizării unor lucrări (de la proceduri de achiziţie până la calitatea lucrărilor). Din câte ştim, în ultimul timp au tot dat extemporal unii angajaţi din Primărie şi chiar primarul Vasile Motfolea ba inspectorilor de la Poliţia Economică, ba celor de la Inspectia in construcţii şi sunt demarate şi câteva anchete ale procurorilor.

Un comentariu postat la mesajul lui Braiş, sugerează şi explicaţia psihologică pentru care un astfel de zvon precum cel invocat de viceprimar ar fi împrăştiat:

În traducere, ar fi vorba de cetăţeni cuplaţi la reţeaua de apă FĂRĂ SĂ AIBĂ CONTRACTE. Practica utilizării în Neamţ a unor astfel de reţele de utilităţi este cam aşa: după ce administraţia locală realizează o astfel de investiţie o predă către Apaserv, care este acreditat ca operator regional şi are şi specialişti care răspund pentru calitatea apei. Primăria Rediu nu are avize de furnizor de apă potabilă deci, în cazul în care lucrurile stau precum spune cetăţeanul de mai sus, se poate vorbi, cel mult, de o furnizare de apă menajeră a cărei potabilitate nu poate fi asumată de primărie.

D.VINCA