Ovidiu Busuioc! El este poliţistul „nebun” care a intrat între ţiganii înarmaţi cu topoare!

Se numeşte Ovidiu Busuioc, şi este poliţist la Ordine Publică, la Poliţia Tîrgu Neamţ – acesta este eroul zilei de joi al Poliţiei Române care a intrat în mijlocul celor peste 60 de ţigani violenţi care se războiau, înarmaţi cu topoare, bâte, răngi. Au fost destui care, pe net, au spus că acel moment de curaj a fost la limita nebuniei pentru că ar fi fost de ajuns ca un singur scandalagiu să-l lovească, din spate, pe poliţist pentru ca exemplu agresorului să fie urmat şi de laţii şi poliţistul să devină victimă sigură.

Busuioc nu doar că a fost primul poliţist care a intrat în încăierare ci a şi tras 5 focuri de avertisment în încercarea de a dispersa cele două grupuri de ţigani.

„Am făcut ceea ce trebuia să fac. Era normal să acţionez aşa, pentru că acest conflict putea degenera într-un conflict stradal mult mai grav. Am considerat că era normal să acţionez aşa. Consider că mi-am făcut datoria, atât. Nu mi-a fost frică. Am reacţionat normal”, spune poliţustul Busuioc citat de jurnalistul Ciprian Sturzu.

Cititi si: STS demontează minciuna IPJ cu „conflict spontan anunţat la 21.30”: 16 apeluri la 112, de la 20,23 la 21.28
VIDEO Bătaie cu topoare, răngi şi scânduri între două clanuri de ţigani la Tîrgu Neamţ! Foc de avertisment tras de poliţistul ignorat de derbedei

Deşi în clipul în care se vede acţiunea polistului nu apare un alt politist, acesta avea totuşi un coleg (Zăhăleanu) care a rămas la maşina. Poliţia Neamţ a explicat că acel al doilea poliţist a ţinut legătura cu dispeceratul, raportând situaţia etc. Cu toate acestea, pe net, numeroase voci – inclusiv poliţişti – au spus că asigurarea maşinii sau şegătura cu dispeceratul nu pot acoperi faptul că Zăhăleanu l-a lăsat singur pe colegul său şi că la astfel de intervenţii ideea de „echipaj” e foarte importantă. „De aceea suntem o echipă, ca la greu să stăm spate în spate. Să fi rămas singur ca băiatul ăla, eu nu aş mai merge în veci în patrulă cu un coleg pe care nu mă pot baza că stăm spate în spate la greu”, spunea un politist de la „mascaţi”, din Bucureşti.

D.V. – foto: facebook

3 thoughts on “Ovidiu Busuioc! El este poliţistul „nebun” care a intrat între ţiganii înarmaţi cu topoare!

  1. Eroul zilei e putin spus,este singurul polițist care a dat dovadă de curaj în ultimii ani.

Comments are closed.