STS demontează minciuna IPJ cu „conflict spontan anunţat la 21.30”: 16 apeluri la 112, de la 20,23 la 21.28

Poliţia Neamţ MINTE. Oficial şi instituţional, prin purtătorul de cuvânt (care nu dă declaţii la televizor de capul lui, prin comunicate de presă postate pe siteul instituţiei în care evoluţia scandalului de la Tîrgu Neamţ (în care două grupuri de rromi au ajuns să-şi arunce cu topoare şi răngi) este prezentată în mod total eronat şi în care, obsesiv este utilizata sintagma „scandal spontan izbucnit la ora 21.30”. Pentru că dacă a fost spontan, izbucnit ca din senin, e clar, nimeni nu ar trebui tras la răspundere că nu a făcut prevenţie.

Sunt multe voci care spun că nu e aşa dar astăzi Vestea vine cu un document oficial primit de la STS. Răspunzând solicitării redacţiei noastre, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale face public numărul de apeluri primite în acea seară la 112 pe acest caz. Clar şi concret, apelul şi ora. Veţi vedea în documentul de mai jos că au fost 23 de apeluri la 112 pe acel scandal, de la ora 20.23 până la ora 21.39.
Dar ce este cel mai interesant: 16 dintre apeluri au fost între 20.23 şi 21.28, deci până la ora 21.30 invocată de IPJ-ul condus de comisarul şef doctor Paul Tablan drept oră de începere a „conflictului spontan”.

Cititi si: Conflictul „spontan” de la Tîrgu Neamț a început cu 12 ore înainte! Poliția Neamț a mințit OFICIAL o țară întreagă
Harpa anunță ALERTĂ la Tîrgu Neamț: „Tăiem ajutoarele sociale rromilor implicați în violențe, demarăm proceduri de decădere din drepturile părintești

Este inutil să mai precizăm că, în conformitate cu procedurile legale în vigoare, toate apelurile la 112 legate de scandaluri sunt direcţionate la Poliţie.

Minciuna IPJ, prin purtător de cuvânt şi comunicat oficial

„La ora 21.30, a izbucnit un conflict spontan între două familii de etnie romă” – asta declara, încă de joi seara, purtătoarea de cuvânt a IPJ Neamţ (agent de poliţie Moşu Georgiana) pe un post central de televiziune, în direct. Aceeaşi declaraţie apărea şi pe unele siteuri centrale de ştiri.

Vineri, IPJ venea şi cu un comunicat oficial, în care prima frază era: „În  seara de 5 iulie, în jurul orelor 21.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț au fost sesizați de către o persoană despre  izbucnirea unui conflict între mai multe persoane, pe o stradă din Tîrgu Neamț”.

Deci, obsesiv, ora 21.30 şi „confict spontan” sau izbucnit atunci – acestea au fost informaţiile şablon date de IPJ Neamţ.

Încă de ieri, Vestea publica un articol în care vorbeam de faptul că iniţial, mugurii „conflictului spontan” apăruseră la ora 9,30 din dimineaţa zilei de joi, cu un scandal în Piaţă şi cum oamenii din Tîrgu Neamţ comentau public faptul că răzbelul cu pari nu a apărut din senin ci s-a copt o zi întreagă…

STS: apeluri în draci de la ora 20.23!

Ieri după-amiază am zis că nu ar strica o verificare la STS, să vedem dacă într-adevăr, aşa cum spun Tablan & comp, primul anunţ al scandalului a ajuns la Poliţie la ora 21.30. Aşa că am trimis o adresă de câteva rânduri la STS în care rugam să ne spună această instituţie ce telefoane ŞI LA CE ORE au fost date la 112 pe acest subect.

În câteva ore (nu a contat că era vineri după-amiaza spre seară, STS a răspuns. Şi ce răspuns! priviţi:

Deci până la ora invocată de IPJ (21.30) au fost 16 (şaisprezece) apeluri date de cetăţeni din Tîrgu Neamţ care spuneau că rromi pregătesc măcelul, se înarmează, rup şi devastează bănci sau jardiniere şi au început măcelul. Toate aceste apeluri sunt direcţionate (aşa e protocolul) la Poliţie. La ora 21.39 s-a întrerupt seria de apeluri, probabil pentru că deja apăruse la faţa locului poliţistul care cu un curaj aproape nebunesc a intrat între cele două tabere de scandalagii. Oamenii au văzut de la balcoane că a venit primul echipaj de Poliţie şi nu au mai sunat. Logic…

Cititi si: Conflictul „spontan” de la Tîrgu Neamț a început cu 12 ore înainte! Poliția Neamț a mințit OFICIAL o țară întreagă
Harpa anunță ALERTĂ la Tîrgu Neamț: „Tăiem ajutoarele sociale rromilor implicați în violențe, demarăm proceduri de decădere din drepturile părintești

Rămâne întrebarea: de ce a încercat IPJ Neamţ (prin purtătorul de cuvânt care acionează la comanda şi în limitele date de şeful instituţiei), prin comunicatul oficial să ascundă faptul că PÂNĂ LA ORA 21.30, adică chiar de la ora 21.23, tîrg-nemţenii au sunat şi au sesizat la foc continuu?

Întrebare suplimentară: cine e vinovat pentru această minciună gogonată (cu conflictul spontan de la ora 21.30) difuzată, două zile la rând, de IPJ Neamţ?

Bonus: e normal ca o instituţie a statului, unde plutoane de şefi iau lefuri bune din banul public, să mintă în aşa hal opinia publică?

Vom reveni

Daniel VINCA

 

 

Comentarii Facebook

One thought on “STS demontează minciuna IPJ cu „conflict spontan anunţat la 21.30”: 16 apeluri la 112, de la 20,23 la 21.28

 1. este o practica in a ignora apelurile cetatenilor , a-i amenina si sanctiona contraventional . eu am sesizat MAI si IGPR aceste practici care ar trebui sa-i duca dupa gratii pe multi sefi din politie.
  protejati de procurorii si judecatorii locali , interpolii – politistii genereaza astfel de incalcari grave ale ordinii publice .
  un alt lucru grav – politistul de la targu – neamt lasat singur sa actioneze , abandonat chiar de colegul de echipaj . astefl de specimene nu au ce cauta in politie .
  sa nu uitam un lucru : daca nu era n cetatean care sa filmeze si sa prezinte imaginile , totul era musamalizat , in nota obisnuita a politiei romane .
  vor urma si alte incidente si prin piatra – neamt .
  revoltator este si comportamentul cetatenilor care „inghit ” astfel de apucaturi ale „oamenilor legii ” .
  de aceea am dat numerele de dosare 9027/279/2016 , 3367/279/2016 , 5029/279/2018 si 6741/279/2018 .
  reactia parchetelor , DIICOT , DGA , MAI – este aceeasi , de a proteja interlopii – cetatenii , in acest judet , sunt obiecte de decor pentru parazitii acestia care au infestat judetul !
  de cati ani au loc astfel de „conflicte spontane” in judetul neamt ?

Lasă un răspuns