USR Neamț își cere scuze! De la „fără penali” la „condamnata cu șpaga în sutien” în Birou Electoral de Circumscripție


Distanță uriașă de la conceptul „fără penali în funcții publice”, clamat de USR și faptul că fix același partid a trimis-o ca reprezentant USR într-un Birou Electoral de Circumscripție pe o funcționară care, în urmă cu 10 ani, era prinsă în flagrant de DGA cu șpaga cerută în sutien – asta a sesizat ieri un cititor Vestea.
Funcționara respectivă este Adina Stroea (acum angajată la Primăria Roznov, cu perspective reale de a evolua în carieră – poate Director la DAS Roznov? – care a pățit rușinea respectivă pe când lucra la Primăria Zănești), nimeni alta decât soția ex-directorului Ioan Stroea de la Liceul Roznov.

Afând acest detaliu deloc plăcut, USR Neamț, prin vocea președintelui Iulian Bulai a reacționat prompt, printr-o precizare în care explică de ce partidul a făcut eroarea respectivă și menționează explicit că „luăm distanță față de propunerea respectivă”.

Faptele, pe scurt:
-2020, alegeri locale (amânate din iunie, în septembrie). Se constituie Birourile Electorale de Circumscripție (pe comune și orașe), formate din 2 reprezentanți ai statului (președinte și vicepreședinte) și reprezentanți ai partidelor politice.
În BEC Zănești intră Adina Stroea, ca reprezentant USR …

… deși soțul acesteia, Ioan Stroea, candida la Roznov din partea PNL. Dincolo de alte detalii (asupra cărora vom reveni), Adina Stroea nu putea face parte din BEC Roznov (având soțul candidat) dar noroc de mica echipă USR Zănești care i-a oferit această oportunitate pentru care respectiva a încasat vreo 6400 lei (indemnizația pentru 59 de zile, 100 lei pe zi impozabil, plus 20 pe zi neimpozabil protocol pentru apă, sandviș).

Dincolo de acele promise detalii viitoare, clar e că statutul „reprezentant USR” pentru Adina Stroea nu bate deloc cu principiile enunțate de acest partid, mai ales cu „Fără penali în funcții publice”.
În 2021, Adina Stroea era funcționara prinsă în Primăria Zănești, de DGA, cu șpaga în sutien, după cum a scris atunci presa locală și națională.

Cîteva titluri de atunci:

FUNCȚIONARA prinsă cu ȘPAGĂ ÎN SUTIEN. Angajata unei primării a încercat să ascundă de polițiști 100 de euro

FUNCTIONARA UNEI PRIMARII DIN NEAMT PRINSA CAND LUA SPAGA! A ASCUNS BANII IN SUTIEN!

O funcţionară din Neamţ a ascuns mita în sutien

SPAGÃ ÎN SUTIEN

A încercat să ascundă banii de mită în sutien, dar s-a murdărit de praf fluorescent

etc. E plin netul de relatări ale acelei fapte…

Adina Stroea a fost atunci condamnată cu suspendare și, din momentul în care au trecut și interdicțiile de job la stat, ea a fost angajată în Primăria condusă pe atunci de Ionel Ciubotaru, adică în administrația în care soțul ei era consilier local…

Evident că acest trecut pătat (pentru care, din punct de vedere juridic, a plătit) nu bate deloc cu principiile clamate de USR care, practic, a trimis-o pe cea condamnată penal să apere… democrația și voturile din Zănești.

Deputatul Iulian Bulai a confirmat pentru Vestea că momentul „USR reprezentat de o condamnată penal pentru șpagă” nu este unul ok și plăcut pentru partid: „Doamna Stroea Adina nu a fost și nu este membru al USR Neamț. La alegerile locale, unele filiale neavând destui membri și fiind nevoie ca mai toți membrii sa fie candidați pe liste, am numit reprezentanți în BEC la propunerea filialelor locale. Cum trebuia sa avem grija ca acești reprezentanți sa nu fie incompatibili cu candidații, în unele cazuri a fost destul de dificil de găsit aceasta persoana. Ne asumam ca era nevoie de o verificare a acestor persoane propuse de filialele locale, dar am mers mai mult pe încredere față de membrii noștri, acea perioada fiind foarte încărcată și cu multe necunoscute pentru noi. Sa nu uitam, a fost prima experienta de acest gen pentru marea majoritate a membrilor noștri. Pe de alta parte, susținem Fără penali în funcții publice și consider ca este nevoie de un referendum. Luăm distanță față de propunerea respectivă. Acest caz va duce la o mai bună verificare prealabilă a persoanelor. Mulțumim Vestea (…) pentru faptul ca ne-a adus la cunoștința această speță. Vom avea o discuție cu filiala locală respectivă”.

Una peste alta, acele alegeri locale au trecut, Adina Stroea și-a luat cei peste 6.000 de lei.
Suntem convinși că, în cele două luni de zile în care a activat în acel Birou Electoral de la Zănești, Adina Stroea a avut grijă ca această misie să nu intre în contondeță cu slujba de la Primăria Roznov. Altminteri am putea vorbi de alte încălcări ale legii.

Probabil că VOM REVENI.

D.V.

2 thoughts on “USR Neamț își cere scuze! De la „fără penali” la „condamnata cu șpaga în sutien” în Birou Electoral de Circumscripție

  1. postacii de la pnl si usr ce spuneti???
    ce spune domnul ILARIE IOAN PSD-ist care este in cardasie cu domnul STROIE si cu domnul Ciubotariu si care au distrus in totalitate sistemul de invatamant din ROZNOV??

  2. PROBLEMA ESTE CA SALARIATII DE LA PRIMARIA ROZNOV , PENTRU A PASTRA FUNCTIILE SI SALARIILE MARI SUNT OBLIGATI SA ADUCA CATE CEL PUTIN 30 DE VOTANTI SI SA VOTEZE CU CINE LE SPUNE PRIMARUL
    CORUPTIE PE FATA CU FUNCTIONARII INSTITUTIILOR PE BANII STATULUI

Comments are closed.