Ședința anului la PNL Roznov! Lepădare sau scut în jurul lui Stroea?


Liberalii din Roznov sunt chemați astăzi să ia o decizie în cazul lui Ioan Stroea, consilierul local, ex-director al Liceului din localitate care în urmă cu câteva zile declara non-șalant că a știut de acuzațiile de agresiune sexuală adusă de părinți unui profesor de sport dar le-a considerat irelevante deși a avut o discuție „de la bărbat la bărbat” cu cel acuzat în care i-ar fi spus că e vorba de „fapte grave”.
Dar, atunci, în noiembrie 2019, nu a anunțat Poliția, Parchetul, ISJ iar tema a revenit în actualitate abia acum, când în iunie 2021, pornind de la o altă reclamație din comuna Rediu, care viza pe același profesor, anchetatorii au ajuns și la acuzațiile vechi.

PNL Roznov ar urma să dezbată cazul Stroea azi, prin reprezentanții săi, adică prin membrii BPL. Soluția totală ar conține fie demisia lui Stroea din toate funcțiile dar și din calitatea de membru de partid (ceea ce duce și la demiterea din CL, unde este consilier local), soluția mimată ar merge pe demisie din niște funcții politice decorative (membru în BPL) dar păstrarea calității de membru PNL, implicit al funcției de consilier local.

Nu este greu de estimat ce își dorește Stroea, din moment ce ieri a postat pe facebook un mesaj „lăcrămos” în care spunea că a demisionat din funcția de director ca să apere prestigiul școlii (fals!, dacă nu demisiona el era demis de către șeful ISJ) și puncta ferm „concesiile mele se opresc aici!”.
Adevărul este că e mare concesie să accepți, în ciuda unor cuvinte meșteșugite care în termeni juridici se pot traduce prin „omisiune de denunț”, „abuz în serviciu în dauna intereselor persoanei” c[ ]n loc s[ aperi, ca director, interesele unor copii de 8 ani, le-ai apărat pe cele ale unui profesor arestat pentru agresiune sexuală.

Revenind la ședința PNL Roznov, sursele Vestea spun că și aceasta pare „meșteșugită”. Nu ar fi fost chemați, cum e normal, toți membrii BPL (printre care se află și supleanți pentru CL) ci doar cei care sunt și consilieri locali. Adică doar vreo 7. Dacă lipsesc 1-2 din aceștia, practic vor fi doar vreo 6 participanți (primarul Lică Pavăl și cei 5 prezenți).
Deci măreața ședință nu ar fi nici statutară (fără cvorum, fără invitarea tuturor membrilor BPL) și nici tocmai morală ci un fel de „regie pro Stroea”, în această ipoteză.

De ce ține Stroea cu dinții de funcția de consilier local? Răspunsuri sunt, probabil, multe iar unele dintre ele pot avea legătură cu organigrama Primăriei (unde ar urma un interesant concurs pentru funcția de șef DAS).

În ce măsură o decizie a PNL Roznov de protejare pe față a lui Stroea răspunde mesajelor PNL Neamț (organizația județeană) care tot spune despre oameni curați și fără pată, rămâne de văzut…

Vom reveni.

Lasă un răspuns