Medic nemțean: „Asta e dictatură sanitar-militară! Nici în Africa nu aruncă pacienții în stradă, noaptea!”

Un cunoscut medic nemțean de la Spitalul Județean de Urgență Neamț transmite un mesaj de revoltă și disperare în legătură cu evacuarea pacienților de la Spitalul bucureștean Foișor.

„Asta e dictatură sanitară. Și dictatură militară, pentru că am văzut cu toții, aberațiile lui raed Arafat erau aplicate cu implicarea Jandarmeriei, la lumina farurilor. Noaptea ca hoții, așa i-au evacuat pe acei pacienți. Este incredibil. Chiar nu pot să cred că se întâmplă așa ceva… Vă rog ca dumneavoastră, Vestea și ceilalți jurnaliști serioși să luați atitudine. Avem practic un ministru de paie la Sănătate, domeniul e condus acum de acest comandant al acțiunii despre care cred, la modul cel mai serios, că are nevoie de un consult de specialitate.
Nici în Africa nu aruncă pacienții în stradă, noaptea. I-am văzut, ca toată țara, pe tărgi, în scaune cu rotile, cu perfuzii în mâini. Asta nu mai e sănătate ci încălcarea grosolană a tuturor drepturilor omului, dar mai ales a dreptului la viață și sănătate”, a spus medicul respectiv.

Vestea.net a decis să nu facă public numele acestui medic, deși el și-a asumat mesajul trimis. Am luat această hotărâre întrucât acesta a mai intrat în conflict cu autoritățile de pe linia lui profesională și nu dorim, cel puțin acum, să-i facem numele public, să aibă iar de suferit.

105 pacienți au fost evacuați vineri noaptea de la Spitalul Foișor, pentru ca respectiva unitate medicală să devină spital Covid 19. Unii pacienți sunt transferați spre alte spitale, alții au fost pur și simplu externați, deși starea lor de sănătate nu este una rezonabilă. Pacienții și rudele lor au aflat despre măsura decisă de Raed Arafat (și aprobată de Ministrul Sănătății Vlad Voidulescu) vineri seara, după ora 19.

D.V.

4 thoughts on “Medic nemțean: „Asta e dictatură sanitar-militară! Nici în Africa nu aruncă pacienții în stradă, noaptea!”

  1. Dacă era necesară eliberarea spitalului, de ce nu s-a făcut într-o perioadă de timp rezonabilă, câteva zile, să se poată face o analiză a fiecărui caz, în vederea externării sau transferului la alt spital. De ce facem totul pe repede înainte fără a ne gândi și la efecte? Ca la noi la nimeni și la nimeni ca la noi!

  2. Aveți și nu dreptate. Când ordinul îți vine dimineața, iar tu, rău intenționat, îl pui în aplicare noaptea, cine e de vina?

  3. Cine este acest medic comentator. Sa se documenteze. E stare de alerta. Sau, poate e inregimentat politic. O fi ruda cu dl Rafila !?

  4. foarte tare…. dictatura sanitar-militara! Phoooa
    Dictatura a lovit si la targu neamt, nu domnu doctor? neamtul, aceasta perla a moldovei cu arsi in spital, cu letcani ul furat pe fata – acest judet neamt a ajuns din nou de rahat – aia de la tg neamt au virusat calculatorul UPU uitandu se la filme cu bruce lee. Cine dracu se mai uita la asa ceva in 2020? cat de retard trebuie sa fii?
    Dom doctor, lasati-o domnu…. faceti training cu ei sa se uite macar la HBO ca sambata au dat Uriasul de fier si aseara Stapanul inelelor.

Comments are closed.