Ţapu pentru Cioloş: DEPOLITIZAREA INSTITUŢIILOR ALTFEL OAMENII PSD VOR DISCREDITA REFORMELE!

Senatorul liberal Eugen Ţapu îi cere premierului desemnat Dacian Cioloş să depolitizeze instituţiile statului subliniind că orice întîrziere a depolitizării administraţiei publice ar fi fatală noului guvern, „deoarece există riscul ca PSD să exercite, de facto, în continuare guvernarea, prin structurile politizate din teritoriu, cu unicul scop de a discredita acțiunile de reformă ale noului Guvern”. Curăţarea instituţiilor de către cei numiţi pe criterii politice de către PSD este unul din cele 4 puncte pe care Ţapu le consideră priorităţi esenţiale pentru viitorul program de guvernare.

tapu (2)

Redăm mai jos, integral, comunicatul remis redacţiei de către senator:

Astăzi, când clasa politică din România se confruntă cu o criză serioasă de încredere, președintele Klaus Iohannis – personalitatea publică ce are cea mai mare credibilitate și garantul independenței politice, a făcut o alegere foarte bună și am mari speranțe în premierul desemnat, domnul Dacian Cioloș.

În opinia mea, guvernul de experți pe care domnul Cioloș îl va prezenta în câteva zile, va trebui să aibă un program clar de reforme și aș insista pe patru priorități esențiale:

  1. Asigurarea macrostabilității financiare a țării;
  2. Asigurarea unei creșteri economice sustenabile bazată pe investiții și crearea de locuri de muncă;
  3. Depolitizarea instituțiilor statului și eficientizarea administrației;
  4. Organizarea de alegeri libere, democratice, corecte și la termen.

Insist asupra depolitizării administrației publice, deoarece există riscul ca PSD să exercite, de facto, în continuare guvernarea, prin structurile politizate din teritoriu, cu unicul scop de a discredita acțiunile de reformă ale noului Guvern.

Parlamentarii Partidului Național Liberal l-au asigurat atât pe președintele Klaus Iohannis cât și pe premierul desemnat Dacian Cioloș că îi suntem alături și ne vom lupta ca soluțiile propuse să aibă succes.

Proiectele Președintelui și ale PNL au același resort: binele României.

Senator PNL
Eugen Țapu-Nazare

V.N.

cop tapu depolitizare psd

One thought on “Ţapu pentru Cioloş: DEPOLITIZAREA INSTITUŢIILOR ALTFEL OAMENII PSD VOR DISCREDITA REFORMELE!

  1. Mai, eu nu-i inteleg pe astia de nicio culoare… Cand au fost ei la guvernare nu si-au pus prefecti, directori, secretari de stat… Si acum il someaza pe Ciolos? Cu ce drept poate cere asa ceva?
    Lasa omu’ sa-si faca treaba si apoi arata cu degetul!

    Atata ipocrizie la partidele astea… De fiecare data cand sunt in opozitie tipa catre cei aflati la guvernare ca politizeaza institutiile. De parca ei ar fi dat vreodata vreun exemplu de oameni pusi nepolitic!

Comments are closed.