Zvon! În Piatra Centrală, ce e interzis românului e permis chinezului!

Comercianţii chinezi pot avea în Piatra Neamţ mai multe drepturi decât au cei români – aceasta ar fi ipoteza care circulă de azi dimineaţă după ce în zonă au fost văzuţi mai mulţi chinezi care ar pregăti deschiderea unui magazin de profil – cu chinezării, cum se spune – la parterul noii Pieţe Centrale.

Ar fi vorba de spaţiul de pe colţul Pieţei, dinspre Panmont, anunţat iniţial drept pretabil pentru activităţi de alimentaţie publică (restaurant sau fast food). Spaţiul a rămas neînchiriat până acum câteva zile şi de azi dimineaţă umblă vorba că cetăţenii chinezi au bătut palma cu conducerea Urban (firmă care are administrarea pieţei în concesiune) şi că vor deschide un magazin de produse industriale.

Problema ar fi că, de la început, Primăria a anunţat că la parter este interzis pentru comercianţii care au la vânzare produse industriale, cu trimitere la incendiul de acum câţiva ani când nailoanele, lumânările, plasticurile etc au fost o materie primă care au alimentat pârjolul.

Ei bine, în urmă cu câteva zile, comercianţii romni de produse industriale erau „exilaţi” la locul lor la etaj, pe aripa dinspre Spital iar anunţata afacere cu chinezii nu are cum să-i lase insensibili. „Ei, chinezii pot, noi, românii, am avut interzis de la început cu astfel de mărfuri la parter”, spun aceştia. Mai mult, dacă un astfel de magazin va fi deschis la parter, este evident că negustorii de la etaj vor rămâne dând din buze total. Şi aşa nu era mare vad comercial la etaj, de acum încolo nimeni nu va mai urca din moment ce aceleaşi mărfuri vor fi disponibile la parter.

De reţinut ar fi şi faptul că iniţial regulile şi contractele de închiriere au fost făcute de Primăria Piatra Neamţ iar acum jupân este firma Urban (care este, totuşi, a Consiliului Local Piatra Neamţ).

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns