Ziua SMURD a blocat centrul oraşului

smurd04

“Tot Ziua Poliţiei? De asta au închis iar centrul oraşului?”, întrebau în prima parte a zilei şoferii care ajungeau la limitele străzii Ştefan cel Mare din Piatra Neamţ. “Nu, nu e Poliţia. Azi e ziua SMURD!”, venea imediat răspunsul.

Şi a fost, într-adevăr o acţiune care a atras atenţia nemţenilor aflaţi în centrul municipiului de judeţ.

“Da, SMURD a rămas una din puţinele instituţii pe care se poate baza şi omul simplu. Doamne Fereşte să ajungi să vină să te ia cu targa din casă, dar nu putem şti ce ne rezervă viitorul”, spunea un pensionar care asista la manifestare.

Demonstranţiile oferite de salvatorii de vieţi au fost răsplătite cu aplauze.
Cuvinte de laudă au avut şi autorităţile prezente.

Operaţionalizarea, acum 5 ani de zile, a Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) în cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, s-a dovedit a fi o decizie extraordinară, un câştig pentru sănătate, un câştig pentru cetăţeni, mai ales pentru cei care au avut nevoie de ajutor şi, de ce nu, o recunoaştere a profesionalismului oamenilor noştri.
Consider că întreg sectorul medicinii de urgenţă din judeţul Neamţ reprezintă un corp de elită în domeniul medical, care a fost îmbogăţit şi perfecţionat prin deschiderea acestei filiale SMURD.
Transmit sincere aprecieri pentru tot ceea ce se face cu dăruire şi devotament în acest domeniu, felicit colaboratorii din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru profesionalismul lor şi le urez mult succes, în continuare, în nobila lor misiune de salvatori”, a declarat prefectul Vlad Angheluţă.

 

“Astazi s-au sarbatorit 5 ani de la infiintarea SMURD, un serviciu de urgenta foarte important, organizat ca structura in cadrul ISU. Apreciez in mod deosebit activitatea acestor oameni, profesionalismul, curajul, seriozitatea , devotamentul. Felicitari , success in activitate si LA MULTI ANI!”, a spus primarul interimar Dragoş Chitic.

V.N..

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns