Ziua Națională mai altfel în Centenar: 1000 de porții de fasole cu cârnați la Piatra Neamț

Ziua Națională va avea altă savoare la Piatra Neamț în anul centenarului, cea de fasole cu cârnați. Informația a fost confirmată astăzi de primarul Dragoș Chitic care a precizat că tradiționala mâncare a oștenilor va fi distribuită civililor de către o firmă privată, la un stand amplasat în zona fântânii arteziene din Parul Central.

Chitic a mai precizat că Primăria suportă doar o parte din costuri, cel mai probabil cele referitoare la plata personalului implicat în prepararea bucatelor și distribuirea lor.

Distribuirea porțiilor cu mâncare va începe după partea oficială a ceremonialului militar care include și discursurile oficialilor dar și parada militară. Cel mai probabil, papilele gustative ale participanților vor fi delectate în timp ce după momentul oficial urmează mai multe reprize de program artistc, prezentate de membrii echipei lui Costache Lupu (Baza Hipică) și de Ansamblul Floricică de la Munte.

Primarul de Piatra Neamț a mai spus că oferirea porțiilor de fasole cu cârnați este o tradiție la Piatra Neamț, că așa s-a întâmplat mereu. Informația este cel puțin discutabilă, în ultimii ani neîntâmplându-se așa în mod constant. Sau poate s-a întâmplat dar într-un loc mai ferit de ochii lumii…

D.V.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns