Ziua Drapelului Național, sărbătorită cu emoție la Piatra Neamț – FOTO

Momente emoționante în această dimineață la Piatra Neamț, cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Drapelului Național al României. La evenimentul ce a avut loc în imediata apropiere a Palatului Administrativ au participat oficialitățile județene și locale – subprefectul Iulian Jugan, vicepreședintele CJ Laurențiu Dulamă, primarul Dragoș Chitic, viceprimarul Bogdan Gavrilescu, alături de consilieri locali și simpli cetățeni veniți să salute simbolul de stat al României.

După ceremonia religioasă de sfințire a drapelului și după ce subprefectul de Neamț a dat citire discursului de sărbătoare al ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan, au urmat arborarea drapelului și defilarea gărzii de onoare, în aplauzele asistenței.

La finalul ceremoniei, oficialitățile au fost invitate să sărute steagul tricolor. Mulți dintre înalții demnitari județeni și locali au ales să se închine și să se așeze în genunchi în fața tricolorului, în semn de respect și prețuire față de simbolul neamului românesc.
Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Întreg ceremonialul dedicat Zilei Drapelului Național începe cu o seară înainte, atunci când, după asfințitul soarelui, Drapelul arborat în Piața Tricolorului este coborât pentru a fi înlocuit cu unul nou. Acesta din urmă este sfințit și lăsat în altarul Capelei din incinta Garnizoanei Piatra-Neamț toată noaptea dinaintea Zilei Drapelului Național. Apoi, noul Tricolor este arborat în cadrul ceremonialului iar manifestările se încheie cu o scurtă defilare.

Alex SÎRBU

Lasă un răspuns