Ziua în care directoarea TT trebuie să dea ochii cu „chivuţele” de la CJ! Va onora invitaţia sau se va lăsa cu un teatral IGNORE?

Astăzi este ziua în care directoarea TT, Gianina Cărbunariu ar trebui să fie prezentă la şedinţă CJ, aşa cum a anunţat la şedinta extraordinară de acum câteva zile, preşedintele Ionel Arsene care le-a spus consilierilor că o va invita pentru ca aleşii judeţeni să-i adreseze direct întrebările legate de schimbarea „unilaterală” şi „pripită” a simbolului TT, Zburătorul.

Citeste si: Lovitură de teatru în scandalul Cărbunariu-TT! Arsene: „Poate are ceva de spus şi domnul Dulamă!”

În şedinţa de pe 22 noiembrie, Arsene i-a răspuns consilierului liberal Cornel Agăleanu dar, apoi, şi altor aleşi spunându-le că o va invita pentru şedinţa de azi pe Cărbunariu care, negreşit, va răspunde tuturor nedumeririlor acestora legate de subiectul pe care şi şeful CJ a dat un mesaj care nu lasă loc de dubii.

Citeste si: Arsene dezavueaza ferm deciziile directoarei TT! O somează public pe Cărbunariu să renunţe la logo infantil cu care a înlocuit Îngerul-Zburător!

Interesant este că, în tot acest timp au continuat atacurile la persoană care vin din partea unor susţinători ai Gianinei Cărbunariu, care răspund agresiv celor care şia-u permis să nu fie de acord cu schimbarea unilaterală decisă de directoarea TT.

Politicieni „agramaţi” sau „limitaţi”, aşa sunt numiţi consilierii CJ Neamţ, spectatorii au fost etichetaţi drept „Teatrul Bătrânetului” şi, fireşte, presa drept „propagandistă” de către cei care ba spun că vechiul simbol nu conta („doar nu veneau spectatorii la teatru pentru Zburător”), ba că noul logo e important în aducerea publicului la spectacole (sic!).

Interesant e că unii din cei care lansează astfel de atacuri au fost chiar… beneficiarii banilor alocaţi de „politicienii limitaţi” de la CJ. Vorbim aici de „critici literari” (prietene ale lui Cărbunariu) sau alţi invitaţi care au avut cazarea asigurată timp de o săptămână sau au ţinut şi anumite cursuri (pe indemnizaţii sau gratuit?), de alţi „sateliţi” ai managementului Cărbunariu care, într-un fel sau altul, au beneficiat de diverse avantaje patrimoniale (inclusiv, de exemplu, lansări de carte la care autorii nu au cheltuit niciun leu, acţiuni care dacă ar fi fost organizate în „regie proprie” i-ar fi costat pe scriitorii respectivi măcat câteva mii de lei).

Ei bine, banii aceştia au făcut parte din bugetul festivalului (sau a secţiunii aniversare) care, în cea mai mare parte, au venit din pixul conducerii CJ Neamţ, cu validarea votului consilierilor. Adică a „limitaţilor”.

Mai mult, un articol în care nemţenii care nu o aplaudau pe Cărbunariu şi deciziile ei manageriale erau numiţi drept „chivuţe locale” (deci inclusiv unii consilieri judeţeni) a fost postat chiar pe pagina oficială de facebook a TT (Arsene, Agăleanu, Asaftei, spectatorii care nu agreează logo nou – „chivuţe locale”. Etichetă pusă de aplaudacii lui Cărbunariu… )

Care pagină are o componentă tot mai mare în a adânci un fel de război inutil, preluând la greu postări care fie că-i denigrează pe cei care îşi permit să aibă altă părere faţă de manager, fie construieşte un veritabil cult al personalităţii:

Cam aşa pare noul tip de comunicare implementat de Cărbunariu la TT: facebook cu mesaje de la terí în loc de comunicare clară, deschisă cu comunitatea, consilierii judeţeni (care nu doar că reprezintă şi ei comunitatea dar mai şi votează banii de festival, din care au fost plătite şi cazările pentru prietenele directoarei – subiect asupra cărora vom reveni) sau presa locală (ptiu, că asta hăituieşte, după cum se vede în ultima fotografie). Cert este că noua directoare nu a mai ţinut nici tradiţionala conferinţă de presă post-festival şi câţiva jurnalisti din neamţ au fost invitaţi, ce-i drept, la nişte discuţii personale dar, cu biata directoare adjunctă (numită de câteva zile şi care are nevoie de acomodare).

Citste si: Fricoasă! Directoarea TT se ascunde de presă!

Rămâne de văzut dacă astăzi, Ionel Arsene şi consilierii judeţeni vor avea mai mult noroc. Dacă directoarea (iniţial NUMITĂ POLITIC, că asta a fost interimarul, o numire politică) va onora invitaţia făcută de instituţia care reprezintă Judeţul Neamţ (şi finanţează TT-ul) sau dacă aleşii judeţeni îşi vor lua şi ei un IGNORE cât funcţia lor de mare.

Unii cârcotaşi (numai buni de numit „duşmani ai poporului” de Propaganda pro-Cărbunariu) spun deja că directoarea TT nu va fi azi la CJ. Că ar fi plecată din judeţ, spre meleaguri îndepărtate. Nu, nu în interesul instituţiei de unde îşi ia leafa (da, şi oamenii din cultură pot avea noroc să aibă lefuri, unele chiar bune, altele ca după vremurile din România) ci pentru ceea ce chiar unii actori din TT numesc „ciubuc personal”. În limbaj mai trendy, mai european, ar fi vorba de ceea ce se numeşte joburi part-time însă, în cazul Cărbunariu acestea nu ar fi după orele de serviciu de la instituţie ci, aşa, cu zilele.

Dar să nu fim pesimişti şi, până la şedinţa de la ora 14, să rămânem cu întrebarea: to be or not to be, Cărbunariu la întâlnirea cu consilierii şi conducerea CJ Neamţ?

D.V.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns