Zimbru filmat la tăvăleală în praf! VIDEO de senzație

Un zimbru din Parcul Natural Vânători Neamț (administrat de Romsilva Neamt) a fost filmat acum o zi în timp ce se „îmbăia” în praf, tehnică folosită ca protecție anti-insecte.

Imaginile au fost publicate pe internet (pe pagina Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt) și sunt o adevărată reclamă pentru „Zimbrăria” de la Tg Neamt, pentru Parcul Național dar și pentru întreaga zonă, branduită deja drept „Ținutul Zimbrului”.

<<Petecul fără vegetație din imagine este una dintre scăldătorile pe care zimbrii le frecventează pentru a se îmbăia în praf, mai ales în zilele toride, cu scopul de a se proteja de insecte. Chiar dacă a venit toamna și căldurile verii s-au mai dus, masculul cu pricina, dacă tot a ajuns prin zonă, nu pierde ocazia de a se ”răcori” cu o scurtă baie…

(Parcul Natural Vânători Neamț este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – #Romsilva. Are o suprafață de 30.631 de hectare și se suprapune peste Ocoalele Silvice Târgu Neamț, Văratec (Romsilva) și Ocolul Silvic Bisericesc Neamț)>> se menționează în mesajul care însoțește imaginile video.

 

V.N.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns