Zile cu vreme schimbătoare – temperaturi de 30 de grade Celsius și rafale de ploaie


Până la sfârșitul acestei săptămâni, vremea va fi extrem de schimbătoare. Potrivit prognozei meteorologice, temperatura aerului se va situa în unele momente în jurul valorii de 30 de grade Celsius.
Ținând cont de faptul că valoarile exprimate reprezintă temperatura măsurată la umbră, la cele 29-30 de grade Celsius prognozate se mai adaugă lejer alte 4 sau 5. La oraș va fi și mai cald, pentru că mercurul din termometre urcă și mai mult din cauza aglomerării urbane, a asfaltului și a betoanelor din structura construcțiilor.
Vântul va sufla slab până la moderat, iar ploile își vor face simțită prezența începând din această după amiază și mai cu seamă în cursul zilelor de sâmbătă și duminică, când instabilitatea atmosferică va fi ceva mai accentuată. Așa că dacă aveți de gând să ieșiți din casă, n-ar strica să aveți și umbrela în dotare.
Minima termică se va situa în jurul valorii de 12-14 grade Celsius, în timp ce maxima va pleca de la 23-24 de grade Celsius. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra sâmbătă, spun specialiștii.

Alex SÎRBU

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns