Ziariștii.com: Drulă a luat aviz pozitiv la comisie datorită greșelii deputatului Șerban de la PSD

Cum a reușit Drulă să fie singurul ministru avizat pozitiv într-un Parlament ostil: dintr-o greșeală a unui deputat PSD, președinte de comisie! – scrie siteul ziaristii.com, explicând una din cele mai ciudate gafe din Parlament.

<Conform așteptărilor, aproape toți miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş au fost respinși marţi în comisiile parlamentare de specialitate. Excepția a constituit-o Cătălin Drulă, propus pentru portofoliul de la Transporturi, pe care l-a mai deținut în perioada decembrie 2020 – septembrie 2021. Eroarea unui PSD-ist, șef de comisie, a dus la această surpriză.
Acesta nu a cerut vot favorabil pentru învestirea lui Cătălin Drulă, ci a supus votului acordarea avizului negativ pentru USR-ist! Astfel, voturile au fost contabilizate în raport cu avizul negativ și, deci, abținerile au „lucrat” în favoarea lui Drulă>, menționează siteul citat.

La votul privind avizul negativ, Cătălin Drulă a primit 8 voturi împotriva avizului negativ, 7 abțineri și 12 pentru avizul negativ.

Întrucât doar 12 din cei 27 de membri ai Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură (Senat + Camera Deputaților) au votat pentru avizul negativ, președintele Comisiei reunite a considerat avizul ca fiind pozitiv.

Cătălin Drulă a avut mai multe voturi împotriva sa (12) decât pentru (8), dar decisive au fost abținerile (7). Așa a fost posibil ca propunerea de aviz negativ să nu fie votată de majoritatea membrilor comisiei.

„Avizul este pozitiv dacă propunerea de aviz negativ a căzut la vot”, a explicat Cătălin Drulă după audieri.

Despre bulibășeala de la Comisia de Transporturi au mai scrise și alte entități media:

mediafax.ro – Eroare a Comisiei de Specialitate. Avizul lui Cătălin Drulă, la Transporturi, de la Negativ la Pozitiv
g4media.ro – Cum a primit Cătălin Drulă singurul aviz favorabil la audieri: Președintele PSD al comisiei de specialitate s-a încurcat și a supus greșit la vot avizul negativ
libertatea.ro – Avizul negativ anunțat de Comisia pentru Transporturi pentru Drulă era, de fapt, pozitiv. De unde schimbarea

D.V.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.