Zi de suflet, între codri de aramă: „Agapia, colț de rai”!

Mare sărbătoare acum la Agapia, comuna care e cunoscută și drept „colț de rai” unde sute de localnici, nemțeni din alte comune dar și turiști aflați în zonă se bucură și de spectacolul de pe scenă dar și de cadrul natural extraordinar. Ca și în ultimii ani, „Agapia, colț de rai – 2018” are loc pe o colină amplasată între Mănăstirile Văratec și Agapia, în zona cântată de poet în versurile cu „codri de aramă”.

Din start trebuie spus că deschiderea manifestării a adus pe scenă doi primari de Agapia: pe Neculai Nastasă, primarul ales în 2016, care și-a pierdut mandatul din punct de vedere juridic în urmă cu un an dar căruia toată lumea îi spune „domnule primar” și pe viceprimarul care are și atribuții de primar, Mihai Vasiliu. Cum Nastasă este acum consilier al primarului interimar și cum el face echipă cu fostul său vice, acest detaliu de culoare este unul care în zonă este deja considerat un fapt obișnuit.

Alături de cei doi primari de Agapia, la deschiderea manifestării au urcat senatorul Emilia Acan, primari din localitățile vecine, consilieri județeni și consilieri locali.

„E o zi deosebită, este a cincea ediție a sărbătorii comunei noastre și, de la început vreau să transmit toate gândurile mele de bine tuturor locuitorilor comunei noastre. Mulțumesc oaspeților noștri, mulțumesc tuturor celor au sprijinit această acțiune, domnilor consilieri județeni, domnilor consilieri locali, sponsorilor noștri dar și domnului Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean care ne sprijină în derularea atâtor proiecte importante pentru comunitatea noastră”, a spus primarul ales Neculai Nastasă.

„Transmit și eu urările mele tuturor locuitorilor comunei și cred că este foarte important pentru comunitatea noastră că toți cei din administrația locală avem același scop, dezvoltarea acestor locuri frumoase. Eu și domnul Nastasă facem o echipă unită și frumoasă dedicată aceluiași tel: comuna Agapia. La mulți ani!”, a spus primarul interimar Mihai Vasiliu.

„Va multumesc pentru invitatie, domnule primar si domnule viceprimar al acestei comune! Cu mare drag am raspuns inviatiei de a  participa la aceasta sarbatoare, in acest colt de rai, plin de frumusete, de spiritualitate, cu oameni buni si primitori, asa cum dumneavoastra sunteti!
Pentru ca suntem in anul Centenarului, anul Marii Uniri, cu totii avem obliatia sa privim in trecut, sa nu uitam istoria romanilor, sa traim prezentul in pace, in liniste si in armonie si, desi traim vremuri tulburi, sa privim in viitor cu speranta si incredere in mai bine!
Va felicit in mod dosebit pe dumneavoastra, dar si pe consilirii locali pentru ca, in an centenar, ati facut posibila inca o editie a Zilei Comunei, editia a V-a.
Si pentru ca maine, incepem noul an scolar, cu emotii, dar si cu bucurie, transmit uturor copiilor, parintilor si cadrelor didactice, un nou an plin de impliniri si rezultate deosebite!
Am un mesaj pentru dumneavoastra, dragi locuitori ai comunei Agapia, din partea presedintelui Partidului Social Democrat si presedintelui Consiliului Judetean, Ionel Arsene, ganduri bune, prietenie, mult respect si pretuire!
Sa dea Dumnezeu sa ne vedem si anul viitor, cu sanatate si cu linite! Doamne ajuta! La multi ani, Comuna Agapia!” – acesta a fost mesajul senatorului Emilia Arcan.

„Buna ziua tuturor! Sunt extrem de onorata si de bucuroasa sa fiu prezenta astazi aici, la cea de a 5-a editie a Zilei Comunei Agapia. In acest loc, plin de incarcatura spirituala, doresc si eu la multi ani tuturor celor care si-au sarbatorit si isi sarbatoresc ziua numelui, in aceste zile sfinte!
Va transmit gandurile bune ale doamnei prefect Daniela Soroceanu si va felicit domnule primar pentru organizarea acestui eveniment in anul Centenarului. Va doresc petrecere frumoasa, sa aveti pare de un an imbelsugat si, inca odata, La multi ani, comuna Agapia!”, a transmis Mariceza Andrei,  șeful cancelariei Prefectului de Neamț.

Din partea edililor din alte localități, scurte cuvântări au rostit primarii de la Grumăzești și de la Vînători.

Consilierul județean Neculai Pușcașu (PSD) a punctat și el faptul că „Agapia e un loc cu o încărcătură aparte, cu oameni minunați și noi, consilierii județeni vom fi mereu alături de administrația locală din comuna dumneavoastră”.

Celălalt consilier județean prezent, Mihai Stoica (PNL) a subliniat si el că: „E o onoare să fiu astăzi aici, ca vecin și ca prieten, în primul rând, al domnului Nastasă dar și al dumneavoastră, oameni minunați din această comună. Vă transmit și eu salutul domnului deputat Mugur Cozmanciuc și vom fi mereu alături de dumneavoastră. La mulți ani!”.

Fix la momentul în care oficialii coborau de pe scenă, la fața locului a ajuns și vicepreședintele Consiliului Județean, Ion Asaftei care, la rândul lui a transmis cele mai calde urări locuitorilor satelor din Agapia.

Acțiunea a debutat, după datina creștină, cu o scurtă slujbă oficiată de preoții comunei.

Iar între timp a început spectacolul, cu talente locale dar și cu nume mari ale scenei românești. Petrecerea va continua până la lăsarea nopții, încheindu-se cu o ploaie de artificii.

 

V.N.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns