Zeci de școli din Neamț au primit „bilă neagră” de la autorități: fără alimentare cu apă sau cu apă nepotabilă!

Cu doar câteva săptămâni înainte de începerea noului an școlar, aproape 50 de unități din Neamț nu au primit autorizația sanitară de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică Neamț, a precizat prefectul județului, Niculina Dobrilă.
Conform informaţiilor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică, autorizaţiile sanitare de funcţionare (ASF) se acordă pentru fiecare clădire care aparţine unităţilor de învăţământ.  Astfel, la nivelul judeţului Neamţ, unităţile de învăţământ deţin 344 de clădiri, dintre care doar 297 au autorizaţie sanitară de funcţionare”, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu, adăugând că principalele motive pentru care 47 de clădiri nu au obţinut autorizația se referă la lipsa sursei de apă şi nepotabilitatea apei. Totodată, alte 33 de clădiri aparținând a 30 de unităţi şcolare nu deţin, în momentul de față, nici autorizaţie de securitate la incendiu.
Instituţiile responsabile în acest domeniu al autorizării – Direcţia de Sănătate Publică,  Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – au întreprins demersuri, atât în sensul consilierii, asigurării  de asistenţă tehnică, şi instruirii autorităţilor publice locale şi directorilor unităţilor şcolare, cât şi executării de controale tematice şi aplicării de sancţiuni, se mai arată într-un comunicat emis de Instituția Prefectului Județului Neamț.

Alex SÎRBU

One thought on “Zeci de școli din Neamț au primit „bilă neagră” de la autorități: fără alimentare cu apă sau cu apă nepotabilă!

  1. parerea mea e ca cucoana asta de ii zice prefect e impaiata acolo si vorbeste dupa ce i se roteste cheita….cucoana nu mai certa oamenii de la tara si pune mana si fa ceva ca de aia te platesc…ai inteles ca nu ma repet de doua ori?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.