Zeci de români hărțuiți cu anchete după că au spus că Poliția îi protejează pe țiganii infractori!

Poliția Neamț a capturat toți proxeneții, a destructurat toate rețelele mafiote (inclusiv pe cele din suveica națională din importul de legume-fructe) și, în paralel cu norma de amenzi pentru cei care nu poartă mască mai dă o puternică lovitură: zeci de cetățeni români din comuna Borca sunt cercetați într-un dosar penal pentru „incitare la ură și discriminare” pentru că au ieșit în stradă și au protestat după ce un adolescent de 16 ani a fost bătut bestial de a intrat în comă de un grup de minoritari rromi, informează TVM Neamț.

Drept e că și la protestul care a avut loc acum săptămâni la Borca dar și pe facebook, oamenii și-au împletit mesajele cu tentă rasistă cu cele în care acuzau ferm că infractorii nu și-ar face de cap (au nenorocit practic un tânăr pașnic) dacă nu ar beneficia de muuultă toleranță din partea unor (subliniem UNOR) polițiști.

Evident că Poliția Neamț va respinge ferm și oficial ideea că în spatele acestui dosar cel puțin controversat s-ar putea afla vreun fir de răzbunare la adresa celor care și-au permis să arate cu degetul spre instituție.
Într-o asemenea ipoteză oficioasă nu rămâne decât a fi contestată coincidența: nu este prima dată, în Neamț (mai ales de când această instituție este condusă de comisarul șef doctor Paul Tablan) cei care și-au permis să critice activitatea sau managementul IPJ Neamț s-au trezit cu diverse „hopuri”. Inclusiv anchete administrative care i-au vizat pe unii lideri sindicali (polițiști!) care și-au permis să pună, public, diverse întrebări incomode. Cum ar fi și cele legate de numele beneficiarilor și criteriile pe baza cărora se acordă celebru spor de excelență de care au beneficiat de-a lungul ultimelor ani chiar și „polițiștii-hârțogari” (adică cei care lucrează în compartimente non-operative).

background:

<<Este revolta maxima printre localnicii din comuna Borca, judetul Neamt, dupa ce un tanar de doar 16 ani a fost talharit si nenorocit in bataie duminica seara (20 septembrie), de o gașcă de țigani din comuna, 4 la numar, cu varste cuprinse intre 17 si 23 de ani.

Potrivit localnicilor, totul s-ar fi petrecut in fata unui magazin din centrul comunei, unde victima a fost abordata de grupul de tigani, apoi talharita si snopita in bataie. Acum, tanarul de 16 ani este in stare grava la un spital din Iasi, dupa ce a suferit lovituri puternice la cap.

Dupa aflarea vestii, in comuna este o stare de maxima revolta, pentru ca oamenii s-au saturat de cele cateva sute de tigani care au venit cine stie de unde in comuna si care comit frecvent infractiuni cu violenta. Localnicii acuza ba primaria pentru ca le acorda ajutoare sociale si le permite sa locuiasca in comuna fara forme legale, ba politia din comuna, ca nu este in stare sa tina in frau o minoritate care baga groaza in populatia majoritara. De astazi, pe retelele de socializare au inceput sa curga mesaje de ingrijorare, de revolta dar si de mobilizare, prin care localnicii se indeamna unii pe altii, ”Să ne unim și sa-i scoatem afara din comuna!”>> – scria TVM Neamt in data de 22 septembrie 2020.

V.N.

2 thoughts on “Zeci de români hărțuiți cu anchete după că au spus că Poliția îi protejează pe țiganii infractori!

  1. Aloo,de ce faceti discriminari,pai nu se supara Mararu,sefu IPJ -ului?Politia nu ii protejeaza numai pe tigani,ii protejeaza pe interlopi,ii protejeaza pe hotii din politica,ii protejeaza pe hotii care au devalizat padurile acestei tari,ii protejeaza pe cei care fura cu balastiere ilegale,etc.
    E mai simplu sa spuneti pe cine nu protejeaza Politia:pe cetateanul roman care platesc salariile aberante si pensiile ”speciale ”acestor impostori din Politie.
    Suntem siguri ca serviciile GOGOMANE ”DGA” si ”DGPI” de la Politie isi vor face treaba ca de obicei si se vor ascunde in birou in pozitia slugi.
    Votati prostilor in continuare.

  2. Serios acum,chiar a inceput politia sa ancheteze pe cei care sunt satui de mizeriile facute de tigani? Politia chiar vrea sa fie scuipata in fata si sa ajungem sa ne bucuram cand vedem cate un politist mort??? Suna sinistru,dar asta se va intampla. Domnu Tablan,adu-ti aminte ca esti pus acolo sa veghezi la siguranta cetanenilor,nu la bunastarea amicilor tai interlopi. Asta ca sa nu se ajunga sa ne facem singuri dreptate…ca in invalmaseala aia sigur iti face careva si tie vreo nefacuta de aia dureroasa…..Ce naiba,stiu si copiii mici de infractiunile comise de tigani. Nu te mai preface nestiutor,amice, Ai facut destul de ras uniforma aia. Vom ajunge sa creeam „Rezistenta Romana impotriva tiganilor”.

Lasă un răspuns