Zeci de copii, în vizită la Ambulanța Neamț! FOTO


Aproape 40 de elevi ai Școlilor nr. 3 și 5 din Piatra Neamț au avut ieri parte de o experiență inedită, informează responsabilii Serviciului Județean de Ambulanță Neamț. În cadrul săptămânii „Școala altfel”, dascălii lor s-au gândit să le ofere prilejul de a vedea cu proprii ochi lucruri la care în mod obișnuit nu au acces, așa că i-au dus în locul din care pornește cursa contra cronometru pentru salvarea de vieți omenești.
Micii noștri vizitatori au mers în dispecerat, au văzut cum se preiau urgențele, cum pleacă mașinile de intervenție la diverse cazuri și au putut să se urce în autospeciale, unde li s-a explicat la ce folosește fiecare echipament în parte. De asemenea, copiii au asistat și la o demonstrație de resuscitare”, a declarat dr. Dorice Albu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Neamț.

Cei mici s-au arătat de-a dreptul fermecați de lucrurile pe care le-au văzut și probabil că în mintea multora dintre ei deja a încolțit ideea de a ajunge să lucreze aici, când se vor face mari.
De altfel, pe parcursul acestei săptămâni și alte grupuri de elevi vor ajunge la sediul SAJ Neamț, așa cum se întâmplă în fiecare an, în săptămâna în care le este permis, spre bucuria multora dintre ei, să facă și altceva decât să stea în sala de clasă.

Alex SÎRBU

2 thoughts on “Zeci de copii, în vizită la Ambulanța Neamț! FOTO

  1. În poze apar copii clasei aIII a B, Sc Gimnaziala Nr 5 PN. Scoala Nr 3 are Sapt Altfel sapt viitoare! Înainte sa publicați un articol cercetați( unde, când, Cum, cine, ce). Va mulțumesc!

Lasă un răspuns