Zeci de arestări după percheziițiile la traficanții de droguri din Neamț, Bacău și Iași


22 de persoane au fost reținute astăzi pentru 24 de ore, în urma perchezițiilor efectuate ieri de procurorii DIICOT în Neamț, Bacău și Iași la mai multe persoane bănuite de trafic de droguri – citiți știrea inițială AICI. Potrivit unui comunicat de presă remis de structura centrală a DIICOT, instanța a încuviințat reținerea suspecților pentru 24 de ore, alte opt persoane fiind puse sub control judiciar pentru 60 de zile. Mai jos, comunicatul DIICOT:
În urma percheziţiilor domiciliare efectuate  pe raza municipiilor Iaşi, Bârlad și oraşul Podu Iloaiei au fost ridicate 1 kg. de produse cu efect psihoactiv atât vrac cât și preparate în doze pentru comercializare, 500 de g. de cannabis, 7 cântare electronice, 3 pistoale cu gaz și aer comprimat, arme albe, 4.500 de euro, 85 de telefoane mobile și diverse substanțe chimice folosite ca materii prime.
 Procurorii DIICOT-S.T.Iaşi au dispus  reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 15 inculpaţi, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă, iar față de alţi 7 inculpaţi s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
De asemenea, cu ocazia percheziţiilor  efectuate pe raza municipiilor Piatra Neamț, Bacău şi Iaşi au fost ridicate aproximativ 300 g. de substanțe vegetale cu efect psihoactiv, 5 plante de cannabis și instalația pentru cultivarea acestora,  32 de g. de cannabis, o balanță electronică, 6 telefoane mobile, un hard-disk și 3.500 de lei.
Procurorii DIICOT-S.T.Bacău au dispus  reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpaţi, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă, iar față de alţi 1 inculpată s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.

Alex SÎRBU

 

 

Lasă un răspuns