Wow! Marketul LA ALESIA inaugurat în acorduri de chitară!

Eveniment important sâmbătă la Dămuc unde, exact în centrul comunei, a avut loc inagurarea Marketului „LA ALESIA”, un spaţiu comercial amenajat modern, aprovizionat ca la carte şi care arată că şi în mediul rural comerţul corect poate pune preţ pe respectul pentru client. Şi dincolo de investiţia propriu-zisă, de aplecarea spre comerţul care vine în întâmpinarea cetăţeanului, investitorii au arătat că ştiu să îmbine respectul pentru comunitate şi cu ideea de nou astfel că inaugurarea magazinului a avut, pe lângă tăierea panglicii, pe lângă scurta slujbă de sfinţire sau scurtele cuvântări şi un moment artisti deosebit asigurat de un ansamblu instrumental în care vocile cristaline au făcut armonie împreună cu acordurile de chitară.

Dintru început, cei doi investitori – soţii Mariana Căilean Râbu şi Mirel Vasile Căilean – împreună cu primarul Anton Covasan au tăiat panglica inaugurală în aplauzele asistenţei. Apoi, în spaţiosul magazin a avut loc o slujbă de sfinţire oficiată de doi preoţi din zonă.

Primarul Anton Covasan a punctat în scurtul său discurs faptul că o astfel de investiţie înseamnă, ca efect direct, crearea de noi locuri, adică un fapt foarte important pentru o comunitate rurală. Covasan a menţionat că, în curând, în Dămuc va apărea o nouă investiţie privată importantă.
Mariana Râbu Căilean a subliniat faptul că este bucuroasă că a putut demarat investiţia respectivă în comuna natală. Soţii Căilean sunt investitori la o firmă care administrează şi un restaurant în Spania astfel că întoarcerea pe plaiurile natale, din aceeaşi postură de oameni care investesc, reprezintă un plus pentru comunitatea care are astfel ocazia să vadă şi ideile de marketing aduse din Vest.

Şi a urmat spectacolul. Scena le-a aparţinut micilor artişti de la Grupul Folk Floarea de Colţ din Dămuc (instructori – Cristina Marin şi Marius Coşerariu).

Ca la orice casă de oameni gospodari nu au lipsit nici gustările (de post, evident) dar – ca să spune exact ce spuneau dămucenii prezenţi la eveniment – „E foarte frumos! Magazinul e spaţios, e aerisit, plin cu de toate. Şi aşa deschidere de magazin nu am văzut pe toată Valea Bicazului!”.

Iar produsele din raft sunt, cum se spune, „de toate pentru toţi”. Pâinea proaspătă e furnizată de un producător din zonă, preparatele din carne vin de la producători consacraţi dar nu lipsesc nici produsele de igienă de care e nevoie în toate casele, nici fructele şi legumele proaspete, nici dulciurile…

Marketul LA ALESIA este administrat de firma SC LOS DORADILLOS SRL. Vor lucra minim 3 oameni pe o tură, adică un total de vreo 8 angajaţi la care adăugându-i şi pe cei doi din barul alăturat (deschis de aceeaşi firmă acum câteva luni) rezultă minim 10 oameni care au un loc de muncă la ei acasă. Iar despre cum arată magazinul şi produsele din raft, elocvente sunt pozele de mai sus.

Ad. V.

Nota Bene – În scurt timp, şi un material video de la eveniment!

cop alesia

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns