Week-end de foc – Opt incendii și o persoană în spital


Sfârșitul săptămânii trecute a fost unul extrem de aglomerat pentru pompierii nemțeni, care au fost solicitați să intervină pentru stingerea a opt incendii. Potrivit responsabilului de relații publice al ISU Neamț, intervenția cea mai complexă a avut loc sâmbătă seara la Răucești. 22 de pompieri cu patru autospeciale s-au deplasat la locul indicat pentru a stinge focul ce a fost cauzat de scânteile duse de vânt.
Sosiţi la locul intervenţiei, pompierii militari au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă la anexe şi locuinţă, existând posibilitatea de propagare la locuințele învecinate. În urma evenimentului au ars anexele gospodăreşti în suprafaţă de cca. 250 mp, 10 mc lemne foc, 2 mc cherestea, 80 mp parchet, materiale de construcţii, un circular, un abric, 80 baloţi fân, bunuri de uz casnic, 300 mp din acoperișul locuinței, suma de 3000 lei, 3 biciclete și s-a degradat vopseaua de pe un autoturism parcat în curtea locuinţei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.
Pe timpul intervenţiei o persoană a suferit un atac de panică, aceasta fiind preluată de ambulanță şi transportată la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului din Târgu Neamţ. Focul a fost stins după patru ore.

 

Alex SÎRBU

 

Lasă un răspuns