Vunk are dreptate: Şi siteul vestea.net cere Guvernului coloană oficială!

Şi site-ul vestea.net se raliază solicitărilor întemeiate prin care diverse entităţi cer Guvernului, Preşedinţiei, CSAT alocarea de coloane oficiale pentru deplasarea în trafic.

Aşa cum astăzi celebra trupă Vunk („Vreau o ţară ca afară!”) a solicitat coloană oficială pentru a-i fi mai comod când se deplasează la concert, şi site-ul vestea.net consideră îndreptăţită o solicitare similară.

Cum redacţia vestea.net este una „slim” (un jurnalist plus câţiva colaboratori externi), considerăm de maxim interes public ca instituţiile abilitate să aprobe şi să pună la dispoziţie coloană oficială formată din antemergător şi încheietor de la Poliţia Rutieră dar şi dispozitiv SPP (cu sirenele şi girofarurile aferente). Deplasările la evenimente, documentări, discuţii (chiar şi în cafenele sau alte cârciumi) ar fi astfel bine calculate, nu ar exista riscul întârzierilor atunci când traficul e aglomerat sau când afară plouă (aşa e viaţa, reporterii se mai deplasează şi ca pietoni).

Stim că, legal, până acum, aveau dreptul la coloană oficială doar Preşedintele, Premierul şi şefii de la Camera Deputaţilor şi Senat, ştim şi de acea prevedere „şi alţi miniştri, în caz de urgenţă”, şi ştim şi de Ordonanţa cu alocarea de echipaj SPP pentru şefii principalelor partide.

Cum partea cu coloana oficială pentru miniştri este absolut subiectivă (caz de urgenţă e şi când îl aşteaptă pe demnitar, soaţa, cu tigaia de cartofi prăjiţi), cum de asemenea există miniştri şi în Guvernul Oficial dar şi în „Guvernul de rezervă” al Opoziţiei, devine evident că, potenţial, sunt mulţi care sunt sau pot deveni miniştri sau un fel de miniştri. Dacă adăugăm şi faptul că şi cei din partidele de Opoziţie (vezi cazul PNL la Neamţ)par a fi mai preocupaţi uneori să se atace şi să se sfâşie între ei şi că, de foarte multe ori oficiile de Opoziţie sunt îndeplinite de presa nealiniată, mult mai atentă la derapajele sau furăciunile celor de la Putere, este evident că această cerere a vestea.net este nu doar rezobanilă ci de-a dreptul întemeiată.

Frunzăriţi site-ul vestea.net şi vedeţi câte articole sunt despre derapajele politicienilor nemţeni de la Putere, faceţi o analiză şi a ieşirilor publice curajoase a unor lideri de pe la PNL sau din alte partide (de la nivelul organizaţiilor judeţene şi urbane) şi veţi vedea că unii politicieni din Opoziţie fie sunt foarte timizi, fie se gândesc, totuşi, la afacerile pe care firmele de familie le au cu structurile de stat sau din administraţie controlate de cei de la Putere…

Cum siteul vestea.net este citit şi monitorizat de cititori profesionişti din anumite structuri specializate, suntem convinşi că odată ajunsă pe masa celor din Guvern, MAI, Preşedinţie, CSAT, această solicitare absolut întemeiată va primi un răspuns favorabil cât se poate de repede.

Daniel VINCA

Nota Bene: Evident că textul de mai sus e doar o parodiere a apucăturilor politicienilor români. Parodie, pamflet, spuneţi-i cum doriţi, dar, aşa cum am scris şi altădată, ne asumăm răspunderea pentru fiecare cuvânt publicat pe acest site, nu ne ascundem ca alţii după masca unor etichete care – eronat! – ar anula responsabilitatea.

cop coloana