Vulnerabilitatea frumuseţii prin ochii pictorului / Expoziţie Arcadie Răileanu

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ invită publicul nemţean la o nouă întâlnire cu arta plastică prin expoziţia de acuarele semnate de Arcadie Răileanu.

Sincronizându-se într-un întreg armonios, cele 30 de tablouri din expoziţie reprezintă, fiecare în parte, un univers cromatic fascinant, cu valenţe de poveste.

Popasul pe care îl fac timp de două săptămâni acuarelele lui Arcadie Răileanu la Biblioteca Judeţeană, reprezintă o previzionare şi o etapă a drumului lor în întâlnirea cu publicul din Italia.

Adrian Alui Gheorghe, directorul bibliotecii: „Arcadie Răileanu este un colorist prin excelenţă, acuarela fiind, de altfel, cea mai poetică expresie picturală. Expoziţia de faţă este unitară, gestica plastică este introspectivă, conducînd, de ce nu?, la meditaţie pe seama vulnerabilităţii frumuseţii din lume şi din suflet în faţa unei realităţi în continuă agresiune. Sunt convins că expoziţia de faţă, care va pleca în Italia, acolo unde Arcadie este invitat, va fi primită cum se cuvine de cei care gustă arta adevărată.”  

V.N.