Voturile date prin troc UDMR la Neamț – dosar la DNA!

DNA va ancheta voturile primite în mod ciudat de UDMR în mai multe județe din Moldova și Oltenia, județul Neamț fiind pe lista zonelor în care numărul de voturi primite de partidul unguresc sfidează logica, recensământul dar și statisticile de la alegerile anterioare.

Plângerea la DNA a fost făcută în urmă cu câteva zile de controversatul militant unionist George Simion și vizează prin conținutul său atât pe UDMR cât și pe partenerii politici de la alte partide care au favorizat blatul „locuri în secțiile de votare contra voturi pentru UDMR”.

Surse neoficiale spun că sunt cel puțin 15 județe în România unde situația ar fi mai mult decât flagrantă și că pe această listă scurtă se află și județul Neamț. reamintim că la alegerile europarlamentare din 26 mai, UDMR a obținut la Neamț 1681 de voturi, în condițiile în care la ultimul recensământ 98 de nemțeni și-au declarat apartenența la etnia maghiară iar la alegerile precedente (parlamentare, 2016) UDMR a avut la Neamț doar 188 de voturi.

Creșterea cu peste 1500 de voturi în Neamț și multiplicarea unor astfel de rezultate cel puțin ciudate în mai multe județe din România a avut ca rezultat trecerea pragului de 5 la sută de către formațiunea politică organizată pe criterii etnice.

Aceleași surse precizează că articolele publicate de Vestea pe acest subiect ar fi, deja, în dosarul instrumentat de DNA.

Neamț: 1680 voturi pentru UDMR în județul cu 98 de maghiari declarați! Trădare sau blaturi politice?
Prețul corect: 85 de lei! Atât a costat un vot dat de românii din Neamț pentru UDMR! Din bani publici…

În funcție de cum va fi realizată ancheta DNA, nu este exclus ca mulți dintre reprezentanții electorali ai UDMR din Neamț (din BEJ și din secțiile de votare) să fie audiați de către procurori ca să explice mecanismul prin care au ajuns în acele poziții și ce anume li s-a cerut de către politicienii români (!) din județ care i-au trimis în acele poziții. Evident că dacă cei audiați vor da declarații mincinoase și vor exista probe care le demontează afirmațiile (nu e exclus să existe deja), respectivii riscă să fie cercetați penal apoi pentru mărturii mincinoase.

D.V.

 

Lasă un răspuns