Votați iar partidul lui Gabriel Oprea, care nu lasă pe nimeni în urmă! „Fiica mea și ginerele meu vor contesta retragerea titlurilor de doctori!”

Dacă tot vrea să arate că nu e adevărat (în politică) princicpiul că „mortul nu se mai întoarce de la groapă”, ex-vicepremierul Gabriel Oprea anunţă că fiica sa şi ginerele său vor contesta în instanţă retragerea titlului de doctor, calificând decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) conform căreia aceştia au plagiat în lucrările de doctorat drept „încă un atac la familie, în stil intelligence”, anunță Adevărul.

Într-o reacție publică gen jelanie, liderul UNPR, Gabriel Oprea (și el cu doctorat retras tot pe motiv de plagiat!) are o teorie interesantă: nu contează ce spune acum CNATDCU pentru că la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”a SRI (unde obținuseră fiica și soțul ei titlurile), lucrările respective ar fi fost verificate cu un soft anti-plagiat. (vezi articolul din Adevărul).

Reamintim că UNPR a fost format de Oprea prin trădarea unor parlamentari și lideri PSD, după ruperea alianței de guvernare PDL-PSD, ca un partid balama care avea rolul de a asigura majoritatea dorită la acel moment de PDL. Tot ca partid balama a funcționat apoi Oprea și pentru USL.

În momentul în care Oprea avea deja probleme penale și PSD nu mai dorea UNPR la remorcă, după alegerile locale din 2018 la care partidul a obținut rezultate foarte slabe, Oprea a „binecuvântat” fuziunea UNPR cu PMP. De fapt, a fost o dizolvare a UNPR în PMP…

De câteva luni, decis să mai tragă ceva sfori la formarea unor alianțe sau să joace rolul de „iepure” în favoarea unor partide și în defavoarea altora, Oprea a anunțat revenirea UNPR-ului „original” pe scena politică.

Referirea din titlu – „nu lăsăm pe nimeni în urmă” – nu este deloc întâmplătoare. Oprea o folosea obsesiv în mesajele sale, ca recurs la un slogan al pușcașilor marini americani, cu intenția de a atrage astfel voturile militarilor și ale rezerviștilor. Generalul (de intendență!) a uitat însă de acest slogfan în noaptea fatidică când Bogdan Gigină, polițistul care făcea parte dintr-o escortă nelegal înființată, gonea cu motocicleta pentru a-i deschide calea rutieră ministrului de atunci. Gigină a avut un accident mortal iar generalul care cita slogane de prin filme nici nu s-a sinchisit să coboare la locul accidentului, el cerând șoferului să meargă mai departe.

D.V.

 

 

 

2 thoughts on “Votați iar partidul lui Gabriel Oprea, care nu lasă pe nimeni în urmă! „Fiica mea și ginerele meu vor contesta retragerea titlurilor de doctori!”

  1. La cat tupeu are acest paturica, profitor notoriu, nici fata nu-l ajuta..

  2. 1. Gabriel Oprea este general de justitie militara, nu de intendenta 2. Pentru el expresia no one left behind nu este o vorba goala, atunci cand se refera la militari si politisti 3. Bogdan Gigina a murit pentru ca nu a vazut o groapa nesemnalizata, nu pentru ca ii deschidea calea ministrului de interne 4. Si da, noi rezervistii si familiile noastre vom vota UNPR pentru ca este singura formatiune care ne respecta si nu ne batjocoreste. Noi suntem de acord sa foloseasca orice mijloace legale pentru a reajunge la guvernare, inclusiv coalitii cu oricine. Bataia de joc fata de oamenii in uniforma trebuie sa inceteze! Iar cei care ii terfelesc acum copii speram sa-si primeasca rasplata atunci cand va veni vremea.

Lasă un răspuns