Vosganian la Piatra Neamț: „Nu votez la referendum! E un simulacru, un caraghioslâc!”

Varujan Vosganian – candidat pe lista ALDE pentru euroalegeri – a declarat astăzi la Piatra Neamă că nu va vota la referendumul ini’iat de pre;edintele Klaus Iohannis deoarece consideră că e vorba de „un simulacru, un caraghiolâc”.

„Nu am să votez la acest referendum, este un simulacru, un caraghioslâc, el nu se referă la actul de justiţie, întrebările adresate dau o imagine falsă a problematicii din România”, a spus Vosganian în conferința de presă susținută alături de Ion Asaftei (președinte ALDE Neamț) și Vasilica Crețu și Iulian Luca (vicepreședinți ALDE Neamț).

Vosganian a mai anunțat că una dintre prioritățile ALDE va fi o corectă informare a partenerilor din UE despre situația din România, inclusiv din Justiție. „În această privinţă, grupurile parlmentare ALDE vor solicita premierului Viorica Dăncilă  şi Ministerului Justiţiei o situaţie cu impactul pe care l-a avut actul de justiţie asupra societăţii româneşti şi câte dosare de urmărire penală sunt mai vechi de 1 ianuarie 2016. Un dosar penal nu trebuie să dureze mai bine de doi ani, decât în cazuri excepţionale”, a spus fostul ministru de Finanțe și Economie care a fost prezentat de Asaftei drept „candidatul pe care noi, filiala Neamţ ni-l asumăm pentru Parlamentul European”.

ALDE doreşte să ştie „cu nume şi prenume” câte dintre acestea sunt persoane cu demnitate publică; câţi funcţionari publici sau posturi publice sunt „ca să zic aşa, agăţate”; câte persoane cu dosare din aceeaşi perioadă au fost scoase de sub urmărire penală – până la urmă Procuratura a ajuns la concluzia că n-a făcut bine că a început urmărirea penală”;  în câte dosare s-a dat achitarea în primă instanţă şi achitarea definitivă, tot cu nume şi prenume.

„Toate aceste situaţii trebuie adunate şi prezentate Parlamentului European, vrem să îi asigurăm cu informaţii care nu sunt luate doar din gazete, reţele mai vechi sau mai noi şi de la reprezentanţii Uniunii Europene în România”, a spus Vosganian

Candidatul ALDE a ținut să sublinieze că în toate aceste cazuri e vorba de destine care au suportat o gravă intruziune prin astfel de dosare penale deschise la normă: „Trebuie sa stiti ca un dosar de urmarire penala presupune incidențe grave asupra vietii unei persoane: sechestrari de bunuri, blocari de conturi si in opinia noastra, un dosar de urmarie penala nu poate sa dureze foarte multi ani”.

Vosganian a punctat și faptul că întrebările anunțate de președintele Iohannis nu sunt corecte și că ar avea o tentă manipulatorie: „La prima întrebare din Referendum , în perioada post- belică, nici o lege de amnistie şi graţiere nu a permis acestea pentru fapte de corupţie; în tradiţia românească nu se amnistiază luarea de mită, darea de mită şi traficul de infulenţă. Sunt 60 de fapte de natură penală pentru care nu sunt admise amnistia şi graţierea. Şi atunci, întreb: de ce un referendum numai pe fapte corupţie? Se sugerează cumva că suntem mai îngăduitori cu celelalte fapte, cum sunt crima, tâlhăria, pedofilia?”

România este în coada listei în ceea ce priveşte infracţiunile cu violenţă, este una dintre cele mai curate ţări din Uniunea Europeană, a mai spus Vosganian. „Graniţa Shengen este să ne aşeze la colţ. Obligaţia noastră, a parlamentarilor ALDE, este să înlăturăm aceste prejudecăţi despre România”, a concluzionat candidatul ALDE.

D.V.

Comentarii Facebook

3 thoughts on “Vosganian la Piatra Neamț: „Nu votez la referendum! E un simulacru, un caraghioslâc!”

  1. Personal, cred ca un cocalar-postac anti-PSD (dl. G.B. de mai sus) nici macar nu e in stare sa citeasca , darmite sa inteleaga intrebarile lui Iohannis de la referendum.Cred ca nici Iohannis insusi nu intelege ce a intrebat si , oricum, sunt niste prostii , deoarece e vorba de false probleme, rezolvate deja ….Mai bine punea direct intrebarile:”Sunteti de acord sa ii bagam in puscarie fara judecata pe toti adversarii mei politici”, si „Sunteti de acord sa am imunitate totala, pe viata”?!Probabil, cocalarii „hastag” ar vota si aceste ineptii fara sa clipeasca…

Lasă un răspuns