Voluntar: „Containerele din poza lui Arsene sunt aduse de Vivid! Nu a spus un banal Mulţumesc!”


Încă un mesaj postat în urmă cu câteva zile de Ionel Arsene (cel care dădea indicaţii preţioase presei cum să-şi facă datoria) irită spiritele, de data aceasta a unor oameni implicaţi în conceptul VIVID (donaţii pentru domeniul medical), deranjaţi de faptul că în şirul de „realizări măreţe” ale Consiliului Judeţean este inserată o imagine cu bunuri… neplătite, neprocurate de instituţia respectivă sau de Spitalul din subordine ci de membrii conceptului VIVID.

Este vorba despre containerele amplasate în curtea Spitalului şi care sunt în una din fotografiile postate de Arsene şi care sunt menţionate în postarea respectivă, între PCR-ul care urmează să sosească (plătit de Spital din bani de la CJ) şi o secţie pregătită pentru tratarea pacienţilor de Coronavirus.

<<Se lucrează pentru amenajarea spațiului în care va fi montat sistemul real-time PCR și kitul pentru detecția COVID-19, care urmează să ajungă și vor fi achiziționate cu fonduri de la Consiliul Județean Neamț!
În curtea spitalului s-au instalat containere complete, legate la apă și canal, care vor fi mobilate pentru așteptare, eventual dirijare imediată a pacienților către Secția Infecțioase. 
Etajul 2 al Secției de Boli Infecțioase este pregătit pentru tratarea pacienților care manifestă forme ușoare sau medii ale infecției cu coronavirus…>>, spune Arsene.

Câţiva dintre „nebunii” de la VIVID (care şi-au stors cardurile personale sau ale firmelor proprii pentru a da o mână de ajutor, care aproape non-stop sunt angrenaţi în această iniţiativă civică fără precedent) au contactat Vestea denunţând minciuna prin omisiune comisă de Arsene: că nu a menţionat, aşa cum e etic, sursa reală a containerelor, inducând impresia falsă că sunt cumpărate din banii CJ.

Mai jos, un fragment din una din aceste discuţii purtată chiar a doua zi după postarea şefului CJ, de reprezentantul Vestea cu unul din cei de la VIVID (în zona cu albastru sunt replicile sau întrebările reporterului):

 

Ca un adevărat şef (cât pe ce să scriu „Tătuc”) de judeţ, Ionel Arsene dădea ieri indicaţii preţioase jurnaliştilor cum să documenteze şi să scrie despre subiectele zilei: <<Fac apel la jurnaliştii nemţeni să verifice fiecare informaţie primită şi să scrie doar despre subiecte confirmate!!>>. Clar şi imperativ, cu semnul exclamaţiei pus de două ori…

Hai să verificăm informaţia! Ne-a fost jenă să-l întrebăm pe Arsene de ce foloseşte într-o postare auto-laudativă imaginea cu bunuri sosite din altă sursă decât banul public, dar am mers tot la surse oficiale. Şi, mai ales, credibile.
Aşa am ajuns la un comunicat remis redacţiilor de către producătorul de ciment care are una din capacităţile de producţie în judeţul Neamţ, la Taşca. De HeidelbergCement România e vorba iar comunicatul de mai jos vine de la această firmă care anunţă că a făcut donaţii în 3 judeţe (la Neamţ, aceste containere de care spun cei de la VIVID, prin intermediul unui ONG parte a conceptului, în Dâmboviţa şi Hunedoara monitor şi paturi ATI, respectiv aparat PCR pentru detectarea COVID 19):

 

Comunicatul HeidelbergCement România este însoţit şi de imagini:

Dacă o deschidem pe cea din stânga, vedem că…

… pe partea din unghiul opus celui din care e făcută poza postată de Arsene sunt şi logo-uri cu producătorul de ciment, nu cu CJ Neamţ. 

Un articol cu sursa reală a containerelor este deja publicat şi de concurenţă (vezi articolul din Mesagerul de Neamţ) şi, de asemenea, pe internet, pe facebook sunt alte zeci de dovezi în aceeaşi direcţie.

Deci informaţia cu privire la sursa reală de procurare/plată a containerelor este, sperăm, lămurită/verificată conform standardelor cerute (cu semnul exclamării de două ori) chiar de Arsene. Şi, ca să nu fie vorbe, mai jos, integral, postarea făcută de preşedintele CJ Neamţ în data de 25 martie:

Aşa că acum rămâne la latitudinea cititorilor să aprecieze care mesaj e mai cinstit, al celor de la VIVID sau al lui Ionel Arsene…

Daniel VINCA

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns