Vlad Marcoci, blocat în preluarea unei funcţii importante de „Soroceanu de la Bacău”

7 zile se împlinesc de când Vlad Marcoci are o decizie de numire într-o funcţie importantă, act care nu poate fi pus în executare deoarece cel căruia trebuie să-i ia locul s-a îmbolnăvit brusc, subit şi dintr-odată (sic!).

Marcoci trebuia să-şi ia în primire, încă de lunea trecută (23 iulie 2018 – detalii AICI) funcţia de director al Administraţiei Bazinale Siret (un fel de instituţie zonală, cu sediul la Bacău), prin dispoziţia semnată de directorul naţional de la Apele Române.

Însă luni, cel care trebuia înlocuit de Marcoci (Emil Vamanu) a anunţat că nu vine la operaţiunea de predare-primire pentru că este bolnav. Bolnav oficial, cu concediu medical obţinut încă de duminică. Că făcuse omul un puseu de tensiune când a aflat că rămâne fără funcţie.

În aceste condiţii, Marcoci şi-a reluat jobul de consilier al directorului general de la Apele Române, cu normă întreagă şi merge la muncă la Bacău unde era deja detaşat deja. Cu alte cuvinte, acum lucrează într-un birou de 3 pe 3 metri, aflat în aceeaşi clădire cu biroul directorului general, birou care stă gol până când cel care trebuie să predea funcţia se va însănătoşi. Oricum, cu inima nu e de joacă, nu?

Dincolo de detaliile concrete de nume şi diagnostic, cazul de la Bacău confirmă o adevărată strategie pe care o aplică unii dintre directorii sau şefii care urmează să fie schimbaţi din funcţii. Când sunt pe scaune importante se şi laudă cum nici în concedii de odihnă nu se duc, că muncesc din greu pentru ţară şi popor (ceea ce presupune că oamenii au o putere de muncă fenomenală şi că sunt sănătoşi tun) dar cum apare riscul să nu mai fie şefi cum dă boala peste ei.

Astfel de coincidenţe se întâmplă prin mai toate judeţele din ţară. Dar unul dintre cele mai cunoscute cazuri rămâne cel al actualului prefect de Neamţ, Daniela Soroceanu. În 2009, când proaspăta guvernare PDL urma să numească un nou director general la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, directoarea Soroceanu s-a îmbolnăvit grav. Atât de grav că a trebuit să stea în concediu vreo 16 luni, timp în care noul director nu şi-a putut intra în funcţie.

Nu rămâne decât ca Marcoci să spere că directorul Vamanu de la Bacău nu e atât de bolnav pe cât a fost în urmă cu 9 ani actualul prefect PSD, Daniela Soroceanu.

Daniel VINCA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns